• În 1996 Națiunile Unite au proclamat 21 noiembrie Ziua Internațională a Televiziunii
  • Televiziunea a început să emită alb-negru în 1927.
  • Primul televizor color electronic a fost disponibil americanilor din New York în 1954
  • Sistemul Farnsworth a captat imagini în mișcare, folosind un fascicul de electroni

Acum 100 de ani, nimeni nu știa ce este televizorul, însă astăzi este în casele tuturor. Asta datorită unui geniu de numai 21 ani, a cărui invenție a revoluționat lumea.

În România, prima transmisiune TV a venit câteva decenii mai târziu.

Prezentator stand up: „31 decembrie 1956 a fost primul moment în care televiziunea Română emitea primul semnal pentru un grup foarte restrâns de românii. Abia în 1958 au fost conturate primele emisiuni de știri. Singura perioadă neagră a istoriei în televiziune a fost în anul 1985  în care dictatorul Nicolae Ceașescu a decis să să emită la nivel național doar 2 ore zilnice cu informații despre el și Elena Ceaușescu. După comunism, televiziunile au înflorit și au fost pentru mult timp sursa noastră de inspirație”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

Televiziunea a contribuit la transformări sociale, punând în centrul atenției subiecte care modelează lumea de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, drepturile femeilor, rasismul sau pandemia de Covid-19.

 „Noi punem lumina pe obiceiurile importante care ne mișcă în fiecare zi, să îți ridice spiritul, să te ajustezi ca să sprijini cauzele corecte.”