21 noiembrie, Ziua Internațională a Televiziunii

Acum 100 de ani, nimeni nu știa ce este televizorul, însă astăzi este în casele tuturor. Asta datorită unui geniu de numai 21 ani, a cărui invenție a revoluționat lumea.

În România, prima transmisiune TV a venit câteva decenii mai târziu.

Prezentator stand up: „31 decembrie 1956 a fost primul moment în care televiziunea Română emitea primul semnal pentru un grup foarte restrâns de românii. Abia în 1958 au fost conturate primele emisiuni de știri. Singura perioadă neagră a istoriei în televiziune a fost în anul 1985  în care dictatorul Nicolae Ceașescu a decis să să emită la nivel național doar 2 ore zilnice cu informații despre el și Elena Ceaușescu. După comunism, televiziunile au înflorit și au fost pentru mult timp sursa noastră de inspirație”

Televiziunea a contribuit la transformări sociale, punând în centrul atenției subiecte care modelează lumea de astăzi, cum ar fi schimbările climatice, drepturile femeilor, rasismul sau pandemia de Covid-19.

 „Noi punem lumina pe obiceiurile importante care ne mișcă în fiecare zi, să îți ridice spiritul, să te ajustezi ca să sprijini cauzele corecte.”

Exit mobile version