- În luna mai 1990 a început la Sibiu procesul lui Nicu Ceauşescu
- Fiul cel mic al cuplului Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
- A fost învinovăţit de moartea a 102 persoane în timpul Revoluţiei din 1989.
- A fost eliberat în 1992 din motive medicale.
Ştii că Nicu Ceauşescu a fost fiul cel mai mic al cuplului Ceauşescu. A fost prezentat la televiziune după ce a fost capturat de manifestanţi în timpul Revoluţiei şi procesul său a debutat în mai 1990. A fost acuzat de moartea a 102 persoane în zilele Revoluţiei, când era prim-secretar al judeţului Sibiu.
Advertisment
După un proces care a durat patru luni, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav şi la cinci ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorul care a instrumentat cazul lui Nicu Ceauşescu a fost Doru Viorel Ursu, ulterior devenit ministru de Interne.
În iunie 1991, cauza lui Nicu Ceauşescu a fost rejudecată. Pedeapsa i-a fost redusă la 16 ani de închisoare, iar după încă un an nu a rămas valabilă decât condamnarea pentru port ilegal de armă şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, iar Nicu Ceauşescu a fost pus în libertate condiţionată din motive medicale.
Recomandări
A murit în septembrie 1996, la Viena, unde aştepta o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroza hepatică cronică. Nicu Ceauşescu a considerat căderea comunismului în România „o lovitură de stat pe fondul unei revolte populare”.
- Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1.034. Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va trebui să lupte pentru aderarea la NATO, dar este „realizabilă”
- Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
- Kiev atacă pentru prima dată pozițiile rusești folosind doar drone FPV terestre
- Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Partenerii noștri