• În luna mai 1990 a început la Sibiu procesul lui Nicu Ceauşescu
  • Fiul cel mic al cuplului Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
  • A fost învinovăţit de moartea a 102 persoane în timpul Revoluţiei din 1989.
  • A fost eliberat în 1992 din motive medicale.

Ştii că Nicu Ceauşescu a fost fiul cel mai mic al cuplului Ceauşescu. A fost prezentat la televiziune după ce a fost capturat de manifestanţi în timpul Revoluţiei şi procesul său a debutat în mai 1990. A fost acuzat de moartea a 102 persoane în zilele Revoluţiei, când era prim-secretar al judeţului Sibiu.

După un proces care a durat patru luni, a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav şi la cinci ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorul care a instrumentat cazul lui Nicu Ceauşescu a fost Doru Viorel Ursu, ulterior devenit ministru de Interne.

În iunie 1991, cauza lui Nicu Ceauşescu a fost rejudecată. Pedeapsa i-a fost redusă la 16 ani de închisoare, iar după încă un an nu a rămas valabilă decât condamnarea pentru port ilegal de armă şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, iar Nicu Ceauşescu a fost pus în libertate condiţionată din motive medicale.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

A murit în septembrie 1996, la Viena, unde aştepta o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticat cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroza hepatică cronică. Nicu Ceauşescu a considerat căderea comunismului în România „o lovitură de stat pe fondul unei revolte populare”.