• Regizorul lansează pe 20 noiembrie cel mai recent film al său, „5 minute”
  • În filmul „5 minute”, Dan Chișu a insistat asupra fețelor multiple pe care le are adevărul în plină epocă fake news
  • Dan Chișu: Este despre cât de mult dorim ca adevărul nostru să fie cel acceptat de toată lumea

Poate te-ai gândit și tu că realitatea din acest an seamănă tot mai mult cu un film. Dan Chișu a programat, pentru 20 noiembrie, lansarea celui mai recent film al său, „5 minute.”

Sigur îți amintești momentul din 2018, când un grup de protestatari de la Muzeul Țăranului Român a întrerupt proiecția unui film cu tematică LGTB premiat la Cannes.

Dan Chișu: „Povestea reală s-a întâmplat la MȚR acum foarte mulți ani dar pe mine m-a interesat mai tare să am un punct de plecare, este inspirată din acest fapt. Restul este ficțiune totală.”

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

În filmul „5 minute”, Dan Chișu a insistat asupra fețelor multiple pe care le are adevărul în plină epocă fake news.

Dan Chișu: „Filmul nefiind neapărat despre comunitatea LGBT, pleacă de la un caz real, este despre cât de ușor ne putem lăsa manipulați, este despre cât de mult dorim ca adevărul nostru să fie cel acceptat de toată lumea, și despre inadaptare, despre intoleranță, despre foarte multe alte lucruri.”

Sigur te-ai obișnuit și tu cu nesiguranța, atunci când e vorba despre planurile pe termen lung. Și filmul lui Dan Chișu este în aceeași situație.

Dan Chișu: „Noi vrem să-l lansăm în 20 dar suntem sub semnul destinului pentru că s-ar putea să n-avem unde să îl lansăm. Dacă situația se va deteriora din punct de vedere medical, probabil că nici această lansare nu se va face. Avem a treia tentativă de lansare.”