• Pe 15 decembrie 1939, avea loc premiera filmului „Pe aripile vântului”
  • Vivian Leigh a primit Oscar-ul pentru Cea mai bună actriță
  • A avut cele mai mari încasări ale unei pelicule până atunci

Este una dintre cele mai iubite pelicule din istoria cinematografiei. În urmă cu 81 de ani, pe 15 decembrie 1939, avea loc premiera filmului „Pe aripile vântului”, în regia lui Victor Fleming.

Producția acestei capodopere cinematografice a fost dificilă încă de la început. Filmările au fost amânate timp de doi ani. Producătorii voiau să se asigure că Gable va accepta rolul. Și căutările pentru Scarlet au fost grele. Peste 1.400 de actrițe s-au prezentat atunci la casting.

Rolul i-a adus lui Vivian Leigh premiul Oscar pentru Cea mai bună actriță. Iată ce spunea Leigh despre cariera de actor.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Vivian Leigh, actriță: „Cred că singurul lucru interesant este să joci cât mai multe roluri diferite. Cred că șabloanele sau același tip de personaj, reprezintă de fapt o amenințare pentru un actor, deoarece te obișnuiești cu ceea ce poate face cineva și nu te mai surprinde.”

Scarlet O’Hara ne-a lăsat tuturor câteva replici memorabile, care ne pot ajuta să mergem mai departe, indiferent de greutăți.

Pe Aripile Vântului a înregistrat un succes imens, încă de la lansare.
A avut cele mai mari încasări ale unei pelicule până atunci și a continuat să dețină recordul timp de un sfert de secol.