• Pe 23 octombrie a început ediția a XI-a a festivalului „Les Films de Cannes a Bucarest”
  • Unul din filmele serii a fost „True Mothers”, regizat de o japoneză
  • Spectatorii se adaptează noilor condiții și sunt încântați, chiar dacă poartă mască

Un aer de pe Coasta de Azur adie spre Capitală. L-au simțit chiar și prin masca de protecție spectatorii festivalului „Filme de Cannes la București”.

Proiecțiile au avut loc în aer liber, după ce coronavirusul a închis sălile de cinema. Prima seară a început cu o premieră în România: pelicula ”True Mothers”, regizată de japoneza Naomi Kawase – o dramă despre un cuplu nevoit să lupte pentru copilul adoptat cu mama acestuia, care apare de nicăieri după ce își abandonase băiatul.

Bogdan, spectator: „Presupun că trebuie să fie un film bun”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cătălin, spectator: „E extraordinar având în vedere că tot s-a închis în București. Faptul că se întâmplă asta e minunat”.

Spectatorii festivalului Filme de Cannes la București au stat pe terasă, la distanță, au purtat măști, iar organizatorii le-au măsurat temperatura. Până duminica viitoare, peliculele pot fi vizionate la Cinema drive-in Snagov.

Dan Lupu, coordonator comunicare Les Films Des Cannes 2020: „Ne-am reconfigurat anul ăsta outdoor, online și la drive in. Ce ne bucură pe noi e faptul că oamenii vor să vină să vadă film pe marele ecran”