A murit Juan Carlos Copes, legenda tangoului. Dansatorul a fost testat pozitiv cu Covid-19

Sursa foto: Profimedia
  • Dansatorul argentinian se infectase cu noul coronavirus în luna decembrie.
  • „Va străluci mereu în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tangoului dansat”, a scris pe Facebook fiica sa Johana Copes.
  • Sâmbătă, Argentina a confirmat primul caz cu noua tulpină din Marea Britanie.

Dansatorul argentinian Juan Carlos Copes, o legendă a tangoului, a încetat din viaţă sâmbătă, la vârsta de 89 de ani, transmite Tellerreport.

În decembrie, artistul fusese testat pozitiv cu Covid-19. Potrivit familiei, acesta a decedat în urma complicațiilor apărute după ce a fost infectat cu Sars-Cov-2.

„Va străluci mereu în mijlocul stelelor şi pentru totdeauna în istoria tangoului dansat”, a scris pe Facebook fiica sa Johana Copes, care i-a călcat pe urme şi i-a fost timp de aproape 20 de ani parteneră de dans.

Născut la 31 mai 1931 la Buenos Aires, Juan Carlos Copes a devenit celebru după ce a făcut cunoscut tangoul ca stil coregrafic complet şi l-a adus pe marile scene internaţionale.

A format un cuplu de tango legendar cu Maria Nieves, cu care a şi fost căsătorit între 1964 şi 1973, cei doi continuând să danseze împreună până în 1997.

Sâmbătă, Argentina a confirmat primul caz cu noua tulpină din Marea Britanie.

Potrivit ministrului Roberto Salvarezza, pacientul este un cetățean argentinian care locuiește în Marea Britanie. Bărbatul a călătorit în Austria și Germania. Pacientul a ajuns în Argentina de la Frankfurt la sfârșitul lunii decembrie fără simptome și se află acum în carantină.

Pe 20 decembrie, Argentina a suspendat toate zborurile directe către și dinspre Regatul Unit pentru a încerca să prevină răspândirea în țară a noii tulpini de COVID.