• În Timişoara s-au deschis restaurantele, teatrele, cinematografele şi sălile de fitness
  • Actorii au nevoie de cel puţin două săptămâni, pentru a reveni pe scenă
  • Regizor: organizarea e grea, trebuie programate spectacolele şi vândute biletele

Este prima zi de relaxare, pentru Timişoara. După mai bine de jumătate de an, timișorenii sunt așteptați la restaurante, săli de sport, cinematografe și teatru.

Pentru artiști e sărbătoare. De un an, Claudia Ieremia nu a mai jucat în faţa unei săli pline. Îi e dor de public și de emoția lui.

„Am emoţii. (Râde) Am emoţii, pentru că nu ne-am văzut de multă vreme, nu? Noi şi publicul. Ne vom întâlni, chiar dacă la capacitate de 30% a sălii, dar vor fi oameni în sală, ceea ce e minunat.”, a precizat aceasta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pentru actori urmează un nou început. S-au apucat să facă ultimele pregătiri pentru marea revedere.

Ioana este unul dintre spectatorii fideli. Nu rata nicio piesă, când teatrele erau deschise. Acum, aşteaptă cu nerăbdare să revină în public.

„O să fiu prima, în primul rând, ca să zic aşa. Indiferent de distribuţie sau spectacol, eu o să fiu acolo ca de obicei. M-am şi vaccinat. Deci sunt foarte încântată că pot să particip acolo cât de cât imunizată”, a menționat Ioana Mărăscu.

Bucuria actorilor şi a spectatorilor nu e deplină. Spectacolele cu public depind de rata de infectare, iar Timişoara e la limită. Când incidenţa ajunge la 3, teatrele se închid din nou.

„Deci deschidem ca să închidem? Iertaţi-mă: Îmbracă-te, dezbracă-te! Ştiţi vorba. Nu mi-e confortabilă atitudinea administraţiei centrale sau locale, faţă de meseria mea, faţă de libertăţile mele”, a declarat Ion Ardeal Ieremia, regizor la Teatrul Național Timișoara.