Actorul Constantin Codrescu s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani

FOTO - MediafaxFOTO Actorul Constantin Codrescu.
  • Actorul Constantin Codrescu a murit duminică, la vârsta de 91 de ani.
  • De-a lungul vieţii, actorul a dat viaţă în mod excepţional unor personaje complexe şi roluri grele.
  • Constantin Codrescu a avut o importantă activitate teatrală şi multiple apariţii la televizune, fiind şi colaborator permanent al redacţiei Teatru la Radio, timp de 45 de ani.

De-a lungul vieţii, actorul a dat viaţă în mod excepţional unor personaje complexe şi roluri grele.

Anunţul a fost făcut iniţial de fiica sa, Lăkrămioara Codrescu, pe pagina de Facebook a actorului de care se ocupa: „A murit actorul, a murit tata….. Dumnezeu sa îl tina în dreapta Sa!!”. 

Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepţie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieţii tale şi mi-e greu să cred că te-am pierdut…” , scrie actorul Florin Piersic pe Facebook. 

Florin Piersic: Mi-e greu să cred că te-am pierdut

Actorul Constantin Codrescu s-a născut pe data de 5 septembrie 1931, la Huşi. În 1951, el a absolvit Institutul de teatru din Bucureşti. Între 1976 – 1989, acesta a fost profesor la Institutul de teatru din Târgu-Mureş. Constantin Codrescu a fost cetăţean de onoare al acestui municipiu.

Constantin Codrescu a avut o importantă activitate teatrală şi multiple apariţii la televizune, fiind şi colaborator permanent al redacţiei Teatru la Radio, timp de 45 de ani.

Actorul a jucat în numeroase producţii cinematografice: „De-aş fi… Harap Alb” , „Mihai Viteazul” , „Haiducii lui Şaptecai” , „Zestrea domniţei Ralu” , „Săptămîna nebunilor” , „Roşcovanul” , „Pentru patrie” , „Capcana mercenarilor” , „Trandafirul galben” , „Masca de argint” , „Colierul de turcoaze” , „Pădurea de fagi” , „Totul se plăteşte” , „Sezonul pescăruşilor” , „La răscrucea marilor furtuni” , „Speranţa” , „Bietul Ioanide” , „Lumini şi umbre” , „Vlad Ţepeş” etc. 

Cineclic postează pe Facebook, în memoria marelui actor, mai multe imagini din filmele în care a jucat.