• Vladimir Găitan suferea de o boală incurabilă
  • În 2002, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic
  • Actorul avea 73 de ani

Actorul Vladimir Găitan, în vârstă de 73 de ani, a murit, anunțul fiind făcut, marți seara, de colegul său, Vlad Rădescu.

Actorul Vlad Rădescu a anunțat, marți seara, pe Facebook, faptul că marele actor Vladimir Găitan a murit.

Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Actorul Vladimir Găitan, în vârstă de 73 de ani, a fost una dintre elitele teatrului românesc. În 2002, el a primit „Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler”, pentru devotamentul și harul artistic.

Actorul a fost chinuit ani de zile de o boală incurabilă.

Într-un interviu acordat, vara trecuta, la Serile Filmului Românesc, Vladimir Găitan a spus: „Mi-am dat seama ce lucru deosebit este că am făcut această profesie, pentru că şi acum, de câte ori ies de la spectacol, de foarte multe ori se întâmplă să mă suprapun pe spectatorii care ies de la garderobă şi trec printre ei, bineînţeles că mă recunosc şi fiecare ţine să mă mângâie şi să mă întrebe de sănătate. Şi chestia asta îmi dă aşa o plăcere că practic am jucat pentru ei. Sunt micile noastre, cum să spun eu, mica noastră mare răsplată dragostea spectatorilor”.

În ultimii ani de viaţă eu, cum spun eu prietenii târzii, eu m-am îndrăgostit ca să zic aşa, în ghilimele, m-am apropiat şi m-am împrietenit extraordinar cu trei mari actori ai României, uriaşi. Poate cei mai mari pe care i-a avut România. Unul a fost Ştefan Iordache, celălalt a fost Gheorghe Dinică şi ultimul a fost Marin Moraru. Trebuie să vă mărturisesc că de ei îmi este foarte dor. Că aştept să mă întâlnesc cu ei şi să le povestesc că s-au retras la timp, cred. 6.56 Trăim timpuri foarte, să folosesc aşa un eufemism, speciale dar nu sunt încântat, nu sunt fericit în acest moment. Aşa că îmi doresc să mă reîntâlnesc cu ei şi să le povestesc ce s-a mai întâmplat. Să refac cea mai frumoasă seară din viaţa mea profesională care a avut loc la Iaşi, unde am jucat Fuga, cu Ştefan Iordache în rolul principal.”