• Într-o carieră de peste cinci decenii, Welch a apărut în peste 30 de filme și 50 de emisiuni de televiziune.
  • Mai târziu în viață, ea și-a lansat propria linie de peruci, o colecție de bijuterii și de îngrijire a pielii și o linie de machiaj Mac Cosmetics.
  • În 1978 a cântat un cântec împreună cu celebra păpușă Miss Piggy.

Actrița americană Raquel Welch, adesea numită ca fiind cea care a deschis calea pentru eroinele de acțiune moderne din filmele de la Hollywood, a murit la vârsta de 82 de ani. Vedeta s-a stins din viață liniștită miercuri dimineață, după o scurtă boală, a declarat managerul ei.

Welch a devenit un sex-simbol internațional în anii 1960, fiind cunoscută pentru rolul unei femei din peșteră îmbrăcată în bikini în filmul One Million Years B.C.” din 1966. De asemenea, a câștigat un Glob de Aur pentru rolul din filmul Cei trei mușchetari” din 1974.

Născută Jo-Raquel Tejada în 1940, Welch a crescut în California, unde a câștigat concursuri de frumusețe pentru adolescenți și mai târziu a devenit meteorolog local.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În timpul unei scurte perioade de timp în Dallas, Texas, mama divorțată a doi copii a fost model pentru magazinul de îmbrăcăminte Neiman Marcus și a lucrat ca ospătăriță. Marea ei șansă a venit în 1964, la scurt timp după ce s-a mutat înapoi în California, când a apărut în A House Is Not A Home și Roustabout, un musical cu Elvis Presley.

A devenit cunoscută doi ani mai târziu, cu roluri consecutive în filmul SF Fantastic Voyage și în filmul fantasy One Million Years B.C.

Welch nu a avut decât câteva replici în cel din urmă, dar fotografiile promoționale în care purta un bikini sumar din două piese din piele de căprioară au transformat-o într-o fată pin-up de frunte a epocii.

Cu toate acestea, în ciuda imaginii sale publice, ea și-a exprimat mult timp disconfortul față de reprezentarea corpului său, spunând odată că nu a fost crescută pentru a fi un sex-simbol și nici nu este în natura mea să fiu unul”.

Faptul că am devenit unul este probabil cea mai frumoasă, mai plină de farmec și mai norocoasă neînțelegere”, a adăugat ea.