• Într-o carieră de peste cinci decenii, Welch a apărut în peste 30 de filme și 50 de emisiuni de televiziune.
  • Mai târziu în viață, ea și-a lansat propria linie de peruci, o colecție de bijuterii și de îngrijire a pielii și o linie de machiaj Mac Cosmetics.
  • În 1978 a cântat un cântec împreună cu celebra păpușă Miss Piggy.

Actrița americană Raquel Welch, adesea numită ca fiind cea care a deschis calea pentru eroinele de acțiune moderne din filmele de la Hollywood, a murit la vârsta de 82 de ani. Vedeta s-a stins din viață liniștită miercuri dimineață, după o scurtă boală, a declarat managerul ei.

Welch a devenit un sex-simbol internațional în anii 1960, fiind cunoscută pentru rolul unei femei din peșteră îmbrăcată în bikini în filmul One Million Years B.C.” din 1966. De asemenea, a câștigat un Glob de Aur pentru rolul din filmul Cei trei mușchetari” din 1974.

Născută Jo-Raquel Tejada în 1940, Welch a crescut în California, unde a câștigat concursuri de frumusețe pentru adolescenți și mai târziu a devenit meteorolog local.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

În timpul unei scurte perioade de timp în Dallas, Texas, mama divorțată a doi copii a fost model pentru magazinul de îmbrăcăminte Neiman Marcus și a lucrat ca ospătăriță. Marea ei șansă a venit în 1964, la scurt timp după ce s-a mutat înapoi în California, când a apărut în A House Is Not A Home și Roustabout, un musical cu Elvis Presley.

A devenit cunoscută doi ani mai târziu, cu roluri consecutive în filmul SF Fantastic Voyage și în filmul fantasy One Million Years B.C.

Welch nu a avut decât câteva replici în cel din urmă, dar fotografiile promoționale în care purta un bikini sumar din două piese din piele de căprioară au transformat-o într-o fată pin-up de frunte a epocii.

Cu toate acestea, în ciuda imaginii sale publice, ea și-a exprimat mult timp disconfortul față de reprezentarea corpului său, spunând odată că nu a fost crescută pentru a fi un sex-simbol și nici nu este în natura mea să fiu unul”.

Faptul că am devenit unul este probabil cea mai frumoasă, mai plină de farmec și mai norocoasă neînțelegere”, a adăugat ea.