• Internauții pasionați de istoria Americii vor putea face tur virtual la Casa Albă.
  • Casa Albă din Washington DC a fost construită în 1800 și locuită de 44 președinți americani.
  • Vizitatorii virtuali pot vedea mobilier de lux, grădini, dormitoare, birouri și picturi.

Nu poți veni la Washington din cauza că ai fost respins la loteria vizelor? Îți dorești foarte mult să vizitezi Casa Albă?

Nu-ți fă griji.

Casa Albă vine la tine acasă. Acum o poți vizita oricând pentru că Google Maps și Google Arts & Culture
au lansat vineri un nou tur virtual al celebrei construcții.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Turul virtual actualizat face parte din dorința primei doamne Jill Biden de a face Casa Albă accesibilă cât mai multor oameni, care speră că profesorii din America, dar și din toată lumea, îl vor folosi pentru a educa elevii și studenții despre Casa Albă și istoria ei.

,,-Grădina doamnei Jacqueline Kennedy
-Cinematograful familiei din Casa Albă
-Sala Vermeill”
, așa îți va prezenta interiorul Casei Albe ghidul virtual.

,,Cameră cu cameră, putem urmări istoria țării noastre și putem vedea moștenirile fiecărei generații țesute în trecutul și prezentul nostru. De la legile semnate la onoruri, dăruite până la operele de artă expuse, există o poveste gravată între acești pereți care reflectă cine am fost ca țară și cine suntem astăzi”, a declarat JILL BIDEN, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii.

Cu un computer sau un smartphone, utilizatorii vor putea petrece timp vizitând camerele pe care le-ar fi văzut dacă ar fi putut merge într-un tur fizic.

Vei putea vedea colecția de porțelan a fostei prime doamne Nancy Reagan, în valoare de 210,000 dolari,
grădinile lui Jaqueline Kennedy, dormitorul lui Abraham Lincoln, și mobilier franțuzesc imperial din secolul al 19-lea.

,,Știi, fiecare sală este spectaculoasă și fermecătoare, dar cred că sala mea preferată este Sala Albastră, care este cea mai impunătoare și cea mai ceremonială din Casa Albă pe care o folosim”, CARLOS ELIZONDO, secretarul social al Casei Albe

Casa Albă din Washington DC, construită între 1792 și 1800, a devenit reședința a 44 de președinți americani, de la John Adams (al doilea președinte american) până la actualul președinte Joe Biden.

Conține portrete ale președinților americani precum Thomas Jefferson, Andrew Jakcson sau Franklin Delano Roosevelt, picturi cu peisaje naturale sau cotidiene din secolul al 19-lea, dar și ilustrarea unor evenimente istorice ca traversarea râului Delaware de către George Washington și Pacificatorii cu Abraham Lincoln