• Cimitirul Eternitatea din Galaţi a fost acceptat în ruta culturală a cimitirelor europene.
  • Este vorba despre un itinerar cultural care încurajează turismul şi investiţiile în monumentele istorice.
  • În ruta culturală europeană mai sunt doar două cimitire din România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Cimitirul Eternitatea din Galaţi a aderat la Asociaţia Cimitirelor Semnificative din Europa şi a fost inclus în Ruta Culturală a Cimitirelor Europene.

În ruta culturală europeană mai sunt doar două cimitire din România, la Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Potrivit Primăriei Galaţi, asociaţia promovează importanţa cimitirelor din punct de vedere identitar, cultural, artistic şi religios şi oferă acces la consultanţa pentru obţinerea de proiecte cu finanţare europeană.

Recomandări

CEARTĂ PE VILELE RAAPPS
SCHIMBĂ BANCA LA ȘCOALĂ
EMILY IN LONDON?
SHEERAN CÂȘTIGĂ
CONTINUĂ VACCINAREA
CE NU ȘTII NU TE DOARE

Este un pas important, este un proiect amplu. Prin acest proiect european, cimitirele îşi deschid porţile pentru turişti, iar vizitatorii au posibilitatea să găsească, într-un singur loc, arta, istoria, arhitectura, natura şi patrimoniul. În România au aderat la asociaţie doar trei cimitire, Cimitirul Eternitatea din Galaţi, Cimitirul Central din Cluj-Napoca Hajongard şi Cimitirul Şerban Vodă (Bellu) din Bucureşti”, a explicat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Cimitirul Eternitatea a fost înfiinţat de Primăria Galaţi în anul 1865, are o suprafaţă totală de 22 de hectare şi numără 26.684 de morminte. În interior, au fost ridicate monumente în memoria eroilor români şi străini căzuţi pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale, dar şi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Cele mai impunătoare sunt Mausoleul eroilor, Monumentul eroilor români, Monumentul eroilor francezi şi Monumentul eroilor germani. De asemenea, în interior, sunt înmormântate numeroase personalităţi din România şi din străinătate.