• ,,Ideo Ideis” este cel mai mare festival de teatru tânăr din ţară şi se află la a cincisprezecea ediţie
  • Pe lângă Alexandria, festivalul mai are loc şi la Botoşani, Baia Mare, Buzău, Timişoara, Bucureşti, Câmpina, Roman şi Sibiu
  • Tema festivalului de anul acesta a fost schimbarea prin sloganul „Suntem datori cu o revoluţie”

La Alexandria, cel mai mare festival de teatru, cu actori de liceu din România, a ieşit în stradă. Din pricina regulilor de distanţare socială, festivalul a părăsit anul acesta sălile de spectacol şi a umplut de culoare străzile din oraş. Spectacolele de teatru în aer liber, concertele, atelierele de teatru şi de măiestrie au adus un strop de strălucire. Bucuria de la ,,Ideo Ideis” nu a fost resimţită doar în Alexandria anul acesta. Festivalul are loc simultan în alte 8 oraşe din ţară, dar şi în mediul online.

ALEX ION, fondator Ideo Ideis: „De-a lungul timpului ne-am dorit foarte tare să ieşim cât mai în stradă şi să ajungem cât mai aproape de comunitate“.

DARIA DUŢĂ, participant individual: „Noi fiind generaţia Z, trebuie să facem o schimbare în modul nostru de a fi, de a gândi, să schimbăm oraşul nostru şi orice loc în care mergem şi să fim schimbarea pe care o vrem noi în lume“.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

BOGDAN GEORGESCU, regizor: „Nu sunt fan al teatrului online şi mi se pare că e forma de artă care prin definiţie se întâmplă doar dacă oamenii se întâlnesc şi lucrează împreună, schimbă experienţe, poveşti, emoţii“.

Autor: Șerban Picu