• Actorul Alexandru Potocean a fost invitatul lui Marius Tucă joi seară, la „Marius Tucă Show”
  • Alexandru Potocean, despre perioada în care a fost bolnav de COVID: „Nu a fost o formă grea. Nu am avut gust și miros o săptămână, dar nu am avut complicații”
  • Alexandru Potocean: „Nu îmi place niciodată să știu cine este în sală, pentru că încă am această chestie, mă simt obligat că cutare cunoscut este în sală”

Pe actorul Alexandru Potocean e posibil să-l fi văzut pe marile ecrane în „Nunta mută” ori „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau pe scenă în spectacole ca „Pădurea Spânzuraților”, „Beginner” și „UFO” la Teatrul Național. El a fost invitatul lui Marius Tucă joi seară. A vorbit despre provocările actoriei pe perioadă de pandemie.

Marius Tucă: „Cum se face saltul ăsta? De la introvertit la a fi pe scenă cu mii de oameni?”

Alexandru Potocean: „Acolo pot să fiu extrovertit. Acolo e bună viața. În viața reala mai întâmpin dificultăți.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Actorul a vorbit cu Marius Tucă despre cât din viața lui persoanlă se reflectă pe scenă.

„Se reflecta. Etapele vieți sunt diferite de la un an la altul și de la o decadă la alta. Eu fiind un actor de metodă, așa am fost și școlit, îmi iau din viața personală multe suporturi intuitive pe care le aduc în rolurile mele.”

Alexandru Potocean a povestit despre truda din spatele spectacolului „Pădurea Spânzuraților”.

„Acolo cumva s-a petrecut o ciocnire între două feluri diferite de a vedea lucrurile. Radu Afrim este mult cu zona metafizică a expresiei, iar treaba mea a fost să îl aduc pe Bologa într-o zonă palpabilă și terestră, chiar dacă vorbim despre o construcție antieroică. Cumva aceste lucruri au trebuit să se îmbine.”

Alexandru Potocean a vorbit despre perioada în care a fost bolnav de COVID și modul în care se raportează actorii la virus.

„A ajuns la mine chestia asta că ne e frică dacă ești vaccinat sau nu. În contextul acesta în care nimic nu este sigur, îi ințeleg pe undeva. Eu nu am treaba asta. Eu am și trecut prin această experiență. Nu a fost o formă grea. Nu am avut gust și miros o săptămână, dar nu am avut complicații. Am făcut un CT la plămâni și am scăpat ieftin.”

Mariust Tucă l-a întrebat pe actor ce a însemnat pandemia pentru el.

„A însemnat intermitență. Am și stat acasă în primele episoade. Am fost foarte disciplinat, cu măști, cu nu știu ce. Pe urmă s-a mai relaxat treaba. Am și jucat peste vară. După care iar s-a închis.”