• Actrița Alina Petrică a fost invitată, marți, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.
  • Alina Petrică a simțit acut lipsa scenei în toată perioada restricțiilor.
  • Alina Petrică: „Cărțile te învață să faci și altceva. Se pot combina. Să înveți să-ți organizezi viața”.

S-a jucat de-a actrița de mică, îi place să fie pe scenă pentru că, spune ea, cu fiecare rol, mai descoperă câte o latură de-a ei. A fost genială în „Aglaja” (pentru care are și o prestigioasă nominalizare UNITER pentru cea mai bună actriță în rol principal). Face parte din echipa Teatrului Mic. Alina Petrică a simțit acut lipsa scenei în toată perioada restricțiilor.

Primii pași către lumea teatrului: „Mama mea, când aveam 11 ani, a descoperit niște cursuri de actorie pentru copii la Școala Populară de Artă, cum fac părinții ca să scape de copii. M-a introdus în această lume a teatrului pentru copii. Și din momentul în care am pășit pentru prima dată și am făcut cunoștință cu profesoară mea de actori Maria Hibovski, atât de hotărâtă am venit la tine, atât de hotărâtă am fost și atunci. Eu știu ce vreau să fac în viață”.

Cum este spectacolul în această junglă TV? „Este greu și solicitant și în același timp este efervescent. Eu vorbesc de mine ca actriță în scenă. Încep urându-l și termin iubindu-l”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ce a învățat Alina Petrică din cărțile de psihologie pe care le-a citit: „Să mă bucur mai mult de viață. Să luăm poverile de pe umeri. Pandemia asta ne-a oferit un șut, un pumn în stomac. După 12 ani, după ce ai zbârnăit pe scenă, ai uitat cine ești. Cărțile te învață să faci și altceva. Se pot combina. Să înveți să-ți organizezi viața”.

Alina Petrică: „Pandemia mi-a arătat încă un lucru, că suntem mulți, mulți actori”

Întrebată dacă și-a dorit să aibă o familie, actrița a răspuns: „Ba da, dar nu s-au legat lucrurile. E ușor de spus, mai greu de făcut. Începi să filtrezi prin felul tău de a fi toate ideile terapeuților. Sunt niște oameni foarte liberi”.

Deciziile pe care le-a luat după această pandemie: „Să nu mă mai grăbesc, să nu mai alerg după roluri. Să nu mai am senzația că trece timpul, dar asta am făcut. Mai puțin cu viața mea. Vrei mai mult. Pandemia mi-a arătat încă un lucru, că suntem mulți, mulți actori. Noi bugetarii am fost destul de norocoși. Independenții se chinuie”.