• Festivalul Animest se va ține anul acesta exclusiv online.
  • În această seară va avea loc o adaptare a nuvelei pentru copii scrisă de Dino Buzatti.

Pandemia mută festivalurile în sufrageria fiecărei persoane. Anul acesta, Animest, cel mai important festival de animație din țară, se va desfășura online.

„E o ediție istorică, se și cheamă Screening History, pentru că e dedicată aniversării celor 100 de ani de animație românească. Va fi și o premieră în cei 15 ani de Animest, din cauza pandemiei, e prima dată când festivalul își deschide porțile în mediul online.
De azi și până pe 15 noiembrie, până duminică, inclusiv, sunt așteptate nu mai puțin de 55 de proiecții online, care ajungă la public prin intermediul platformei de streaming de pe animest.ro. Acolo va fi un Cinema Virtual, de unde se pot procura și bilete”, a declarat Alex Anghel, corespondent Aleph News.

Ce putem vedea anul acesta la Animest

„Filme de Oscar, povești animate care au făcut înconjurul lumii, pe la toate festivalurile mari de profil, dar și masterclass-uri cu animatori de elită, pentru cine vrea să învețe meserie. În deschiderea festivalului, în seara asta de la ora 20:00, vezi o adaptare a nuvelei pentru copii scrise și ilustrate de artistul Italian Dino Buzatti în 1945, Vestita invazie a urșilor în Sicilia. A fost și în selecția oficială de la Cannes. Să nu uităm că la Animest e și competiție, internațională, așa că o să vezi o mulțile de scurtmetraje, diferite stiluri de animație, care vor concura pentru premii”, a mai transmis corespondentul Aleph News.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

„Miercuri, începând cu ora 17:00, vor rula scurtmetrajele premiate de-a lungul celor 15 ediții în Competiția românească, iar de la orele 19:00 și 21:00, va putea fi descoperită o amplă selecție de bijuterii de arhivă, restaurate digital de echipa festivalului”, a conchis Alex Anghel.