• Anne Rice, influenta autoare a romanului „Interviu cu vampirul”, a murit sâmbătă din cauza unor complicații rezultate în urma unui accident vascular cerebral.
  • Anne Rice avea 80 de ani.

Fiul scriitoarei, Christopher, a dezvăluit vestea pe Facebook și a precizat că aceasta va fi înmormântată în mausoleul familiei, la cimitirul Metairie din New Orleans, în cadrul unei ceremonii private.

Născută în New Orleans în 1941, Rice a devenit renumită în întreaga lume ca scriitoare de ficțiune gotică, cărțile sale fiind vândute în peste 150 de milioane de exemplare la nivel mondial. La începutul anilor 1970, în timp ce plângea moartea fiicei sale Michelle, a început să transforme una dintre poveștile sale în ceea ce a devenit primul său roman, horror-ul gotic „Interviu cu vampirul”, care a fost publicat de Knopf în 1976. Romanul se învârte în jurul vampirului Louis de Pointe du Lac, care îi spune povestea vieții sale unui reporter. Michelle a servit drept sursă de inspirație pentru copilul vampir Claudia.

Cartea a fost prima din cele zece din ceea ce este cunoscut colectiv sub numele de „Cronicile vampirilor”. A fost adaptată de Neil Jordan într-un film din 1994, în care au jucat Tom Cruise, Brad Pitt, Antonio Banderas și Christian Slater, iar Kirsten Dunst a interpretat-o pe Claudia. Rice a adaptat scenariul după romanul său, iar filmul a adunat două nominalizări la Oscar și o serie de victorii la BAFTA.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Queen of the Damned”, bazat pe una dintre cele mai bine vândute continuări ale romanului „Interview with the Vampire”, a fost adaptat ca film în 2002. Printre alte adaptări ale romanelor lui Rice se numără „Exit to Eden” (1994), de Garry Marshall, cu Dana Delany, Dan Aykroyd și Rosie O’Donnell, și „The Feast of All Saints” (2001), filmul original Showtime, premiat cu Emmy.