• Un elev din clasa a VII-a a Liceului cu Pogram Sportiv din Iași a fost confirmat cu coronavirus
  • Elevul a mers la pregătire pentru Evaularea Națională la școală, alături de alți colegi
  • Sindicaliștii din învățământ suștin că normel de distanțare socială nu sunt respectate în școli

Reprezentanţii filialei ieşene a Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) susţin, după cazul primului elev infectat cu noul coronavirus, că primesc foarte multe mesaje potrivit cărora nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în şcoli. 

„Aşa cum avertizăm de mai bine de o lună de zile, ambiţia Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii de a aduce elevii la şcoală pentru pregătirea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională, începe să producă consecinţe! Avem deja primul caz confirmat al unui elev de clasa a VIII-a care a fost prezent la şcoală pentru două zile şi inevitabil, a intrat în contact cu profesorii şi cel puţin 10 colegi. Conducerea USLIP Iaşi mai monitorizează două situaţii din două unităţi şcolare unde avem în derulare teste medicale”, arată USLIP Iaşi.

Sindicaliştii susţin că nicio aşa-zisă măsură de siguranţă adoptată de către MEC nu poate opri ,,importul” virusurilor în şcoli.

Recomandări

AUSTRIA MENȚINE VETO-UL
UNGARIA RATIFICĂ ADERAREA SUEDIEI LA NATO
CEL MAI CĂLDUROS FEBRUARIE DIN ISTORIE
CUM AJUTĂ CIA ÎN LUPTA CU PUTIN?
MILANO FW AJUNGE LA FINAL
SULYOK, DESEMNAT PREȘEDINTE ÎN UNGARIA

„Este îngrijorător şi faptul că primim foarte multe mesaje de la elevi şi profesori prin care ni se reclamă că nu se respectă niciun fel de reguli de distanţare fizică în unităţile de învăţământ. USLIP IAŞI subliniază că întreaga responsabilitate pentru consecinţele care pot decurge din acest experiment social numit pregătire şi participare la examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională aparţine în exclusivitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării, dar în egală măsură şi Ministerului Sănătăţii”, susţine aceeaşi sursă.

A fost raportat primul caz de elev infectat cu noul coronavirus. Este vorba despre un elev din clasa a VIII-a de la Liceul cu Program Sportiv din Iaşi. Colegii cu care a intrat tânărul în contact nu mai vin la şcoală.