• Noaptea Muzeelor a avut loc sâmbătă
  • Bucureștenii care nu au reușit încă să viziteze Primăria vor putea face acest lucru în fiecare zi, până pe data de 20 iunie inclusiv, începând cu ora 17.00
  • Nicușor Dan: În ciuda vremii schimbătoare, am avut parte de un flux important de vizitatori, în special tineri, care au vrut să descopere istoria Capitalei, moștenirea ei culturală, dar și noile tendințe ale artei contemporane

Aproape 10.000 de bucureșteni au vizitat Primăria Capitalei, muzeele și casele memoriale din grija municipalității, precum și Muzeul Temporar de New Media Art – RADAR 2021 în Noaptea Europeană a Muzeelor, a scris, duminică, pe Facebook, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan.

„În ciuda vremii schimbătoare, am avut parte de un flux important de vizitatori, în special tineri, care au vrut să descopere istoria Capitalei, moștenirea ei culturală, dar și noile tendințe ale artei contemporane. Prin locații și evenimente, cu ajutorul studiourilor multimedia, al proiecțiilor, al elementelor de sunet și design, al inteligenței artificiale, am reușit să îmbinăm tradiționalul cu modernul, pentru a oferi vizitatorilor experiențe diverse și antrenante”, a transmis primarul Capitalei.

Ca urmare a interesului pentru Primăria Capitalei, care a participat pentru prima dată la Noaptea Europeană a Muzeelor, Nicușor Dan a hotărât să prelungească programul de vizitare cu încă o săptămână.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Astfel, bucureștenii care nu au reușit încă să ne viziteze vor putea face acest lucru în fiecare zi, până pe data de 20 iunie inclusiv, începând cu ora 17”, conchide Dan.

Cu ocazia Nopții Muzeelor publicul a avut ocazia să participe la sute de evenimente, derulate în aproximativ 190 spații culturale din 73 localități din toată România.

Sâmbătă, marile orașe au pregătit zeci de de intervenții muzeale și artistice cu care publicul a putut interacționa, de la expoziții și tururi ghidate, până la concerte, spectacole, lecturi, proiecții, festivaluri, expuneri de realitate virtuală și instalații de artă.