• Arheologii au descoperit în Egipt mai multe mumii cu limbi de aur
  • Mitologia egipteană spune că morții primeau amulete din aur sub formă de limbi pentru a putea vorbi în viața de apoi
  • Arheologii au mai descoperit masca funerară a unei femei, opt fulgi de aur dintr-o coroană și opt măști de marmură din perioada romanilor

Arheologii au descoperit în nordul Egiptului mumii cu limbi de aur, îngropate în urmă cu 2.000 de ani, relatează BBC.

O echipă de arheologi, care lucra la templul Taposiris Magna din Alexandria a descoperit 16 morminte în piatră. În aceste cavouri se aflau mumii cu limbi de aur.

Se crede că morților li s-au dat amulete din aur în formă de limbi, pentru a putea vorbi în fața curții zeului Osiris în viața de apoi. Egiptenii credeau că Osiris este zeul lumii de apoi și judecătorul morților.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

De asemenea, arheologii au găsit reprezentări aurite ale zeului Osiris pe carcasa în care se afla una dintre mumii. Au mai fost găsite decorații aurite în jurul capului unei alte mumii, ce înfățișau o coroană, coarne și un șarpe cobră. Mumia avea pe piept un colier din care atârna capul unui șoim, simbolul zeului Horus.

Khaled Abo El Hamd, directorul general al Autorității Antichităților din Alexandria, a declarat că echipa arheologică de la Taposiris Magna a descoperit și masca funerară a unei femei, opt fulgi de aur dintr-o coroană și opt măști de marmură ce datează din perioada romanilor.

Sursa foto: Profimedia

Ministerul Antichităților a spus, de asemenea, că mai multe monede cu numele și portretul reginei Cleopatra a VII-a au fost găsite în interiorul templului.