Arhiepiscopia Romano-Catolică București, prin Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu, va organiza la Catedrala Sfântul Iosif, în data de 18 martie 2023, ora 20:00, evenimentul cultural-religios „Concert de muzică sacră” cu ocazia împlinirii celor 140 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice București.

Concertul dă startul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 140 de ani de la înființarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice București, și totodată, cinstirea Sfântului Iosif, patronul spiritual al catedralei Romano-Catolice din București.

Orchestra ANIMA a Catedralei ”Sfântul Iosif” din București, singura orchestră de muzică sacră din România și din Europa care se află sub decret episcopal, va încânta publicul prin măiastra interpretare a artiștilor, introducându-i în atmosfera sărbătorii Catedralei din București. Orchestra ANIMA este constituită din vârfuri de lance ale generației de tineri instrumentiști şi soliști vocali, iar aplecarea acestora către muzica sacră reprezintă punctul de pornire în acest demers.

Evanghelizarea prin Cânt și Cuvânt este obiectivul primordial al evenimentului. 

Programul concertului:

  1. VIR FIDELIS de Pr. L. Lambillotte
  2. Sonata da Chiesa no. 6 în Si bemol Major de W.A. Mozart
  3. Stabat Mater de G.B. Pergolesi

Orchestra ANIMA va fi dirijată de maestrul Cătălin Toropoc, bariton al Operei Naţionale din București.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Evenimentul va fi sprijinit de Oficiul pentru Bunuri Culturale Ecleziastice și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Romano-Catolice București precum și de sponsori generoși.

Intrarea este liberă.

Sperăm ca prin acest eveniment să avem o colaborare îndelungată între dumneavoastră şi Arhiepiscopia Romano-Catolică București și totodată vă rugăm să ne fiți PARTENER MEDIA.