• 10 adolescenți au folosit arta pe tema hărțuirii stradale.
  • Expoziția „Hey, pisi!” poate fi văzută la Palatul Suțu din București.
  • Ilinca, inițiatoarea proiectului: „Am primit telefoane de la părinți. Ne spuneau că sunt mândri de copiii lor, că s-au implicat în acest proiect.”
  • Hărțuirea stradală se pedepsește prin lege.

Știi și tu că hărțuirea stradală este o problemă majoră la noi în țară. Femeile sunt umilite și agresate prin hărțuire la job, pe stradă și nu numai.

„Ce faci frumoaso, singurică, singurică?“ Sunt doar cateva dintre abordările folosite de anumiți indivizi pentru a intimida femeile.

De cele mai multe ori, hărțuitorii nu se opresc doar la gesturi sau abuzuri verbale, iar asta poate duce la forme grave de violență. Toate aceste lucruri nu ar trebui tolerate, iar câțiva tineri talentați au tras un semnal de alarmă printr-un mod pașnic și anume – prin artă.

„Asta e lucrarea mea. Am vrut să fie cât mai la obiect. Am inclus câteva din lucrurile care ni se spun nouă. Am vrut să exprim și ce simțim noi, rușine, umilință, teamă, frică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

„Vrem să vorbim din ce în ce mai mult despre fenomenul ăsta pentru că doar așa ne putem da seama de gravitatea lui. Reușim să ajungem la mult mai mulți oameni prin proiecte de genul ăsta și cred că arta își are locul inclusiv aici.“