• Aseară a avut loc un protest al artiștilor în fața Teatrului Național din București
  • Pe Teatrul Național a fost proiectat un film realizat alături de artiști români
  • Artiștii militează pentru redeschiderea spațiilor culturale

Nu este ceva nou să auzi că industria culturală este în colaps. Aseară a avut loc un protest al membrilor fundației MUZE, în scopul de a iniția un dialog cu autoritățile pentru redeschiderea domeniului artistic.

„Guvernul încă nu ia măsuri pentru sectorul cultural. Chiar astăzi s-a prezentat, PNRR, Planul Național de reziliență și redresare. Prezentat de domnul ministru Cristian Ghinea și domnul Dan Barna și spre marea noastră surprindere, cuvântul cultură nu a existat în această prezentare. Așa că acest proiect de azi, care este un film, își propune să tragă un ultim semnal de alarmă”, a declarat Răzvan Ailenei, preşedintele Muze.

Atât reprezentanții asociației Muze, cât și artiștii, susțin că au nevoie de un sprijin substanțial din cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliere. Sectorul artistic a fost primul închis de la începutul pandemiei. Mulți artiști se reprofilează, în timp ce alții luptă cu sistemul, în speranța că vor fi auziți.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

„Noi suntem artiști. Avem momentele noastre de nebunie atunci când suntem pe scenă. Dar înafara acestor momente suntem oameni foarte realiști. Înțelegem contextul în care ne aflăm. Înțelegem presiunea care se pune pe sistemul medical, acum în această perioadă este posibil să fie mai mare decât în toată pandemia de până acum. Însă trebuie să fim realiști și vis a vis de noi”, a spus artistul Adrian Cristescu.