• Nimeni nu știe cine este Banksy în realitate.
  • Cu toate acestea, are milioane de admiratori.
  • Roma își reia viața normală cu o expoziție Banksy.

Arta cu milioane de admiratori e un vis trăit de puțini creatori în viață. Există unul care trăiește această poveste, dar nimeni nu știe cine este.

Roma încearcă să revină la viața normală și a deschis aseară expoziția celui mai iubit artist care operează pe străzile marilor orașe: Banksy.

Desenele satirice și protestele lui sociale sunt cele mai cunoscute opere de artă ale modernității. Mereu desenele apar pe străzi și au dublu înțeles, dar mereu cu un protest social în spatele lor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Banksy a apărut pe străzile din orașul englez Bristol în anii ’90 și a fost ovaționat de studenții și artiștii undergorund din Londra. Nimeni nu știe cum arată și toată lumea e bucuroasa să îi comenteze stilul provocator care face artă din comunicare.

Între timp a devenit cunoscut și invitat în toate capitalele europene – prin agentul lui. Banksy este singurul milionar celebru, dar necunoscut, măcar la figură.

Odată cu epidemia de coronavirus, Banksy a apărut din nou în metroul londonez – de data asta arătând cum se luptă personalul muncilor esențiale cu șobolanii care infectează viață.