• Regina anilor ’40, Betty Grable, a fost onorată să aducă „fericirea” trupelor de militari
  • Fiica starului de film Betty Grable, Victoria Colucci, a destăinuit despre viața și moștenirea mamei sale într-un nou interviu
  • Moștenirea lui Betty Grable și a picioarelor sale de milioane de dolari încă trăiește la aproape 50 de ani de la moartea ei

Minunata starletă a Epocii de Aur a Hollywood-ului s-a afirmat ca una dintre cele mai frumoase fete din America în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Fotografia celebră a lui Grable a fost împărțită printre soldați în timpul războiului. Aceasta includea un cadru în care actrița purta un costum de baie alb. Fotografia făcea parte dintr-o ședință de promovare pentru filmul „Sweet Rosie O’Grady” din 1943. Aproape trei milioane de exemplare au fost vândute.

Frank Powolny este omul din spatele fotografiei iconice alb-negru. În timpul unui interviu din 1982, el a povestit ședința foto cu bomba blondă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Am întrebat-o pe Betty dacă ar vrea să aibă o poză de spate, doar pentru a fi diferită”, a spus el. „Ea a spus ‘Da’ și a început să facă pe clovnul. ‘Vrei așa?”, a întrebat ea, pozând. Iar eu am spus: ‘Da'”.

„Am făcut doar două fotografii cu acea postură”, a continuat Powolny. „A fost a doua poză care a devenit celebră”.

Corpul vedetei din „How to Marry a Millionaire” a devenit atât de faimos, încât picioarele ei au fost asigurate chiar și pentru 1 milion de dolari.

Fiica lui Grable, Victoria Colucci, a vorbit recent pentru Closer Weekly despre regretata ei mamă și despre motivul pentru care actrița s-a simțit onorată că a fost iubită de trupe.

„Ea spunea doar că era o dansatoare care știa să joace”, a spus Colucci. „Dar ea simțea că una dintre cele mai mari realizări ale ei în viață a fost să aducă puțină fericire soldaților noștri.”

„Primea scrisori de la soldați și ea le răspundea”, a continuat ea. „Era mândră că a ajutat să lumineze lumea când era atât de întuneric.”

Grable a făcut 40 de filme de-a lungul carierei sale și a fost cea mai bine plătită celebritate din Tinseltown între 1943 și 1951. Se pare că a câștigat aproximativ 300.000 de dolari pe an la acea vreme.

Viața ei a fost curmată în 1973, când a murit de cancer pulmonar la vârsta de 56 de ani.