• Actriţa Bianca Temneanu a fost invitată, marți, în emisiunea „Marius Tucă Show”.
  • Bianca Temneanu a câştigat, în 2020, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP.
  • Temneanu: „Titlul de actriță independentă nu mă prea reprezintă, pentru că nu prea știu ce înseamnă această independență”.

Bianca Temneanu a dezvăluit, marți, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, care sunt provocările unui actor independent într-o lume întoarsă cu fundu-n sus.

Am dat admiterea la Facultatea de Teatru din Cluj la 25 de ani. Un pic târziu. Până atunci am mai făcut o facultate. Facultatea de Litere. Nu mi-a prea plăcut. Dovadă am și muncit în timpul facultății, dar am recuperat la actorie. Și am făcut și teatru. Am făcut teatru în liceu, unde am avut revelația că vreau să fac teatru. Facultatea de Litere ca o paranteză. Am întâlnit și eu oameni buni și mai puțin buni, dar nu aș putea să îi cataloghez ca fiind răi”, a spus actrița Bianca Temneanu.

„Am descoperit că nici teatrul nu este ceea ce credeam eu”

În timpul studenției la Litere ieșeam în curtea din spate, în pauze, și vedeam acolo studenții dela actorie. Și eram fascinată. Era o altă lume care se întâmplă în lumea din spate. După ce am ajuns la Cluj am intrat într-o trupa de teatru de amatori, trupa Punct. Jucam în localuri, în puburi. La un moment dat am fost chemați și la nunți. Am descoperit că nici teatrul nu este ceea ce credeam eu. A fost multă muncă. Credeam că este ceea ce făceam noi atunci, o joacă pe care nu prea o înțelegeam”, a adăugat actrița.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Titlul de actriță independentă nu mă prea reprezintă”

Bianca Temneanu a mărturisit că face parte „din categoria celor care nu au prins proiecte”.

Titlul de actriță independentă nu mă prea reprezintă, pentru că nu prea știu ce înseamnă această independență. De când am venit la București, am observat că să fii artist, independența înseamnă în primul rând să prinzi proiecte. Să dai din coate. Eu fac parte din categoria celor care nu au prins proiecte. Și mai cunoscut destul de mulți proaspăt absolvenți. Nu știu de ce nu prind, poate e ceva ce nu fac eu bine. Când terminăm această facultate, care teoretic ar trebui să ne pregătească pentru intrare într-un sistem, suntem abandonați și expulzați. Cei mai mulți dintre noi ne îndreptăm către Capitală, că de aici se învârte ceasul, cum ne place să spunem. Mulți rămânem la fel de abandonați. Am venit anul trecut cu ocazia Galei Hop. Am primit și premiul pentru cea mai bună trupa de teatru, eu și colega mea Ana Baciu. De altfel, am și făcut COVID după Gala Hop. Nu am avut gust și miros”, a declarat Bianca Temneanu.