• Gabriel Bota, a făcut o bibliotecă în scara blocului ca să promoveze cititul
  • Biblioteca din scara blocului are peste 200 de cărţi
  • Şi tu poţi împrumuta o carte, cu condiţia să o returnezi

Ai carte, ai parte. Chiar și în pandemie. După ce muzeele, teatrele şi cinematografele s-au închis, un scriitor din Cluj nu a vrut să se oprească din a promova cultura.

A făcut o bibliotecă în scara blocului unde locuieşte şi îi invită pe vecini să citească. Astfel de biblioteci mai sunt şi în Bucureşti, Constanţa sau Baia Mare. Trebuie doar să vrei să citeşti.

Foto: Aleph News

„Ideea de a promova cartea în sine şi lectura e o obişnuinţă de viaţă pentru mine şi ideea a venit pur şi simplu. Un prieten mi-a donat raftul din spate şi pur şi simplu ad-hoc am avut cărţile şi le-am pus. Aşa s-a născut biblioteca în scara de bloc, şi ideea de a promova cartea şi scriitorii români printre vecini. Oricine poate să împrumute o carte sau chiar mai multe. Am avut vizitatori de la Bucureşti, au venit de la Constanţa, vecinii din blocurile de lângă. Au venit, au luat cărţi, au pus înapoi”, a povestit Gabriel Bota, scriitor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„E o idee super. Până şi părinţii mei, care au venit în vizită şi au văzut, au zis că vor să implementeze chestia asta şi la ei în scară”, a spus Andreea Aacatrinei, locatară.

Reporter: Ai împrumutat de aici o carte?

Andreea Acatrinei: „Sincer nu, eu citesc mai mult în engleză. Mă gândesc mai mult să donez nişte cărţi în română”.

Foto: Aleph News