• Oxford University Press a declarat că termenul „a căpătat o nouă proeminenţă în 2024 ca un termen utilizat pentru a surprinde preocupările legate de impactul consumului excesiv de conţinut online”.
  • „Brain Rot” este definit ca fiind „presupusa deteriorare a stării mentale sau intelectuale a unei persoane”.
  • Acest conținut a dat naștere unui nou „limbaj al putregaiului creierului” – cum ar fi „skibidi”, care înseamnă ceva fără sens, și „Ohio”, care înseamnă ceva jenant sau ciudat.

„Brain rot/ putregai cerebral” a fost anunţat ca fiind cuvântul Oxford al anului 2024, pe fondul preocupărilor legate de folosirea excesivă a reţelelor de socializare şi de conţinutul care absoarbe mintea. Mai mult de 37.000 de persoane au votat pentru a ajuta la alegerea câştigătorului dintr-o listă scurtă de şase cuvinte întocmită de Oxford University Press, editorul Oxford English Dictionary.

„Brain Rot” este definit ca fiind „presupusa deteriorare a stării mentale sau intelectuale a unei persoane, considerată în special ca fiind rezultatul consumului excesiv de materiale (în prezent, în special conţinut online) considerate a fi triviale sau lipsite de provocare”.

Oxford University Press a declarat că termenul „a căpătat o nouă proeminenţă în 2024 ca un termen utilizat pentru a surprinde preocupările legate de impactul consumului excesiv de conţinut online de calitate scăzută, în special pe reţelele de socializare”.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

De asemenea, termenul a fost folosit în mod mai specific și mai constant cu referire la cultura online. Adesea folosit de comunitățile online într-o manieră umoristică sau autoironică, este puternic asociat cu anumite tipuri de conținut – inclusiv seria de videoclipuri virale Skibidi Toilet ale creatorului Alexey Gerasimov, care prezintă toalete umanoide, și memele generate de utilizatori „numai în Ohio”, care fac referire la incidente bizare din acest stat.

Acest conținut a dat naștere unui nou „limbaj al putregaiului creierului” – cum ar fi „skibidi”, care înseamnă ceva fără sens, și „Ohio”, care înseamnă ceva jenant sau ciudat – care reflectă o tendință în creștere a cuvintelor care își au originea în cultura virală online înainte de a se răspândi offline în „lumea reală”.

Citește și