• Poluare masivă în București, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
  • Indicatorii au trecut din nou de limitele de alertă.
  • Bucureștiul este printre cele mai aglomerate și poluate capitale europene.
  • Octavian Berceanu: Oamenii nu recunosc ce pun în sobe.

Bucureștiul a fost din nou un oraș care-ți ia respirația la propriu. Aerul a devenit irespirabil în weekend. Noul comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu spune că, de data aceasta, centralele de apartament și sobele sunt de vină.

Berceanu spune că arderile ilegale din Ilfov au fost oprite însă, din cauză că nu a bătut vântul, particulele produse de încălzirea cu centrale de apartament și sobe au poluat Capitala în weekend. De vină sunt în special cei care își alimentează sobele cu materiale ieftine și extrem de poluante.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu: „Lumea nu recunoaște întotdeauna ce pune în sobe{…}avem case care se încălzesc pe combustibili solizi și când spun combustibili solizi mă refer și la lemne, dar în mod special la cărbune, la bucăți de PAL și PFL, la deșeuri, pentru că sunt mult mai ieftine decât un metru cub de lemne.”

„Lumea nu recunoaște întotdeauna ce pune în sobe{…}avem case care se încălzesc pe combustibili solizi și când spun combustibili solizi mă refer și la lemne, dar în mod special la cărbune, la bucăți de PAL și PFL, la deșeuri, pentru că sunt mult mai ieftine decât un metru cub de lemne”, spune șeful Gărzii de Mediu.

Bucureștenii îi cer șefului Gărzii de mediu să-și îndrepte atenția și spre gropile de gunoi. Octavian Berceanu promite drone cu cei mai performanți senzori. De ce? Să arate exact ce iese pe coșul fiecărei sobe pe timpul nopții:compoziția chimică a gazelor, concentrația particulelor și temperatura.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ