Burt Bacharach a murit! Laureat al premiului Oscar, celebrul compozitor avea 94 de ani

  • Legendarul pianist şi compozitor Burt Bacharach a murit la vârsta de 94 de ani.
  • Burt Bacharach a fost omul din spatele unor hit-uri precum „What The World Needs Now Is Love” , „I Say a Little Prayer” sau „Raindrops Keep Fallin ‘on My Head” .
  • În lunga sa carieră a câştigat şase premii Grammy şi trei Oscaruri.

Legendarul pianist şi compozitor Burt Bacharach a murit la vârsta de 94 de ani.

Pianist şi compozitor de muzică pentru multe filme, Burt Bacharach a murit miercuri la locuinţa sa, din cauze naturale, a confirmat publicistul său pentru Associated Press.

Burt Bacharach a fost omul din spatele unor hit-uri precum „What The World Needs Now Is Love” , „I Say a Little Prayer” sau „Raindrops Keep Fallin ‘on My Head” .

În lunga sa carieră a câştigat şase premii Grammy şi trei Oscaruri.

Potrivit cinemagia.ro, în 2001, a fost distins cu Premiul Polar Music, cu premiul Royal Swedish Academy of Music. A fost nominalizat la Premiul Tony de pe Broadway, în 1969, pentru muzica şi versurile sale, ca parte a unei nominalizări la cel mai bun muzical pentru „Promisiunile ! Promisiunile!” .

A primit 6 premii Grammy din 1967, mai ales pentru „Cântecul anului” în 1986 („Pentru ce sunt prietenii” , interpretat de Dionne Warwick, Elton John, Gladys Knight, Stevie Wonder).

Consideră „Alfie” (versuri de Hal David) drept favoritul său personal dintre toate melodiile pe care le-a compus.

Melodia de top a lui Bacharach, „Raindrops Keep Falling on My Head” (cântată de BJ Thomas), a fost folosită în reclama britanică de televiziune pentru „Walkers” , în rolurile pe bicicletă create de Paul Newman şi Katharine Ross în filmul Butch Cassidy and Sundance Kid (1969).

Ca invitat VIP al preşedintelui Barack Obama la Casa Albă, Bacharach şi Hal David au primit trofeul Bibliotecii Congresului „Premiul Gershwin pentru cântec popular” . Bacharach tocmai împlinise 84 de ani. Pentru a închide seara, Wonder l-a prezentat pe preşedintele care a oferit plăcile pentru trofee lui Burt şi Eunice David (acceptând în numele soţului ei, Hal), la Casa Albă, în mai 2012.