• Cele șase asistente vor fi prezente mai puțin regulat decât ce presupunea rolul anterior.
  • Ele nu primesc un salariu, dar cheltuielile lor vor fi acoperite.
  • Regina Camilla a făcut campanie de sensibilizare cu privire la violența domestică și, pentru prima dată, însoțitoarele reginei vor fi alături de ea la recepția Violence Against Women Girls”.

Camilla, regina consort, pune capăt tradiției de a avea doamne de onoare, dar în schimb va fi ajutată de însoțitoarele reginei”. Pe lângă modernizarea titlului, cele șase asistente vor fi prezente mai puțin regulat decât ce presupunea rolul anterior.

Funcțiile onorifice presupun să o ajute pe regina consort la evenimentele publice. Spre deosebire de doamnele de onoare, acest rol nu va implica corespondență sau administrație.

Înlocuirea rolului de doamnă de onoare va pune capăt unei trăsături a vieții de la curte care datează din Evul Mediu, astfel de ajutoare personale apropiate ale unei regine provenind adesea din familii aristocratice și, de-a lungul secolelor, fiind uneori prinse în intrigile de la curte. Noile însoțitoare” vor avea o poziție mai ocazională și mai informală, sprijinind-o pe regina consort la angajamentele oficiale și neimplicată în răspunsul la scrisori sau în planificarea zilnică.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ele nu primesc un salariu, dar cheltuielile lor vor fi acoperite. Această schimbare simbolică de direcție va fi pusă în practică săptămâna viitoare, când regina consort va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.

Cifrele publicate vineri de Oficiul Național de Statistică au arătat că 2,4 milioane de adulți din Anglia și Țara Galilor, 1,7 milioane de femei și 700.000 de bărbați, au suferit abuzuri domestice în anul precedent.

Regina Camilla a făcut campanie de sensibilizare cu privire la violența domestică și, pentru prima dată, însoțitoarele reginei vor fi alături de ea la recepția Violence Against Women Girls” de la Palatul Buckingham, în loc de doamnele de onoare. Printre primele însoțitoare se numără câteva prietene personale de lungă durată – marchiză de Lansdowne, Jane von Westenholz, Lady Katharine Brooke, Sarah Troughton, Lady Sarah Keswick și baroneasa Chisholm, fost biciuitor al Partidului Conservator și purtător de cuvânt al Biroului Cabinetului în Camera Lorzilor.

O sursă de la palat spune că baroneasa Chisholm, care a făcut parte din două comitete selecte în calitate de conservator, a devenit un pair neafiliat.

Regina consort, în vârstă de 75 de ani, l-a numit, de asemenea, pe maiorul Ollie Plunket în funcția de ecvestru, care acționează ca asistent personal. Fostele doamne de onoare care au servit-o pe regretata regină Elisabeta a II-a îl vor ajuta acum pe regele Charles să găzduiască evenimente la Palatul Buckingham și vor fi cunoscute sub numele de doamnele de casă”.