• Superbet Chess Classic România are primele meciuri.
  • Șapte dintre cei zece jucători prezenți la București sunt în top zece mondial. Printre ei se află și un român, Bogdan Deac.
  • Turneul Chess Classic a fost creat de legendarul Garry Kasparov în 2008.

Superbet Șah Clasic România a avut, miercuri, prima reprezentație. Turneul din România și-a prezentat jucătorii care se vor lupta pentru cei 350.000 de euro puși în joc.

Șapte dintre cei zece jucători prezenți la București sunt în top zece mondial.

Printre ei se află și un român, Bogdan Deac. Acesta este pe locul cincizeci și nouă în lume si a obținut un „wild card” din partea organizatorilor.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

„La șah nu am avut idoli, am învățat de la fiecare câte ceva și le-am combinat cu cunoștințele mele. Nu am niciun favorit. Când am început eu șahul, pe vremea aceea Carlsen și Aronian erau în plină forță.”, a spus Bogdan Deac, campion național la șah.

Vedeta serii a fost, însă, Garry Kasparov. Multiplul campion mondial rus a prefațat turneul de la București.

El a jucat și un simultan, la treizeci de mese, într-una dintre sălile Palatului Parlamentului.

Kasparov a răspuns și unor întrebări care au vizat situația din Ucraina. Campionul rus este un avocat înfocat al păcii și un aprig contestatar al lui Putin.

„Uite, după cum știi de când am părăsit șahul profesionist în 2005, chiar și înainte de asta nu mi-am separat viața de restul lumii și acum desigur sunt foarte activ angajat în a-i ajuta pe ucraineni să lupte împotriva agresiunilor lui Putin.”, a spus Garry Kasparov, campion mondial la șah.