• Prefectul Capitalei a anunțat duminică redeschiderea restaurantelor, cinematografelor și teatrelor
  • Ada Galeș: „Ne-am bucurat. Folosesc ne-am bucurat pentru că este general valabil pentru toți artiștii, așteptam acest moment”
  • Ion Caramitru: „Noi suntem pregătiți să deschidem”

Azi este ziua pe care ai așteptat-o de câteva săptămâni bune. Vei putea să iei cina în restaurant, nu doar pe terasă. Tot de azi o să poți merge iar la teatru sau cinematograf.

„Poate fi permisă funcționarea sălilor de spectacol, redus la 30% din capacitate. De asemenea, este permisă funcționarea restaurantelor la interior, tot cu 30% din capacitate. Aceste măsuri vor intra în vigoare începând de mâine”, a anunțat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Dacă vestea asta te-a făcut pe tine să surâzi, ca spectator, imaginează-ți ce veste bună este pentru cei care trăiesc pentru scenă. Actrița Ada Galeș a stat de vorbă cu noi și spune că abia așteaptă să fie protagonistă într-un spectacol.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

„Ne-am bucurat. Folosesc ne-am bucurat pentru că este general valabil pentru toți artiștii, așteptam acest moment. Cred că se pot cumpăra de luni încolo, vezi, săptămâna viitoare se vor face programe. Cu siguranță spre finalul lunii sau a doua jumatate a lunii vom putea merge la teatru”, a spus Ada Galeș.

Oficial, teatrele sunt deschise de azi. Dar sunt slabe șanse să găsești o piesă pusă în scenă chiar de acum, pentru că e nevoie de multe detalii puse la punct. Ion Caramitru îți spune cum stau lucrurile.

„Noi suntem pregătiți să deschidem, ca program pilot, pe 11 mai, cu «Dineu cu proști», la Sala Mare, cu capacitatea maximă, așa cum prevede norma de intenții. Nu le putem deschide de mâine. Este un timp de a anunța spectacole… Cu un număr de zile pentru vânzarea biletelor”, a spus Ion Caramitru.