Crăciunul este momentul pe care îl aștepți un an întreg. Îți aduce liniște, cadouri și, teoretic cel puțin, întâlniri cu oameni dragi. Pe astea le trecem la capitolul lucruri știute.

Ce nu știi este că Iisus mai are un nume de care puțini au auzit.

În Vechiul Testament, prorocul Isaia, descoperă acest nume mai puțin știut: „Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui, Emanuel”.

Emanuel înseamnă „Dumnezeu este cu noi”. În lumea biblică, numele aveau o greutate mai mare decât o au, de regulă, în zilele noastre. Oamenii își botezau pruncii nu după sonoritatea unui nume sau în cinstea unei anumite persoane, din familie sau filme.

Numele reflecta o dorinţă a părinţilor, o calitate pe care o doreau pentru copilul lor. Fiecare nume transmitea o vocație. Așa m-am ales eu cu numele Emanuel, și, iată, am făcut seminarul teologic.

Hristos Emanuel este cel care a venit să mântuiască oamenii de păcate, de greutatea alegerilor greșite, să îi asigure că se pot schimba și să le dea puterea de a fi mai buni.

Dumitru Emanuel, adică eu, pot doar să vă doresc ca toate lucrurile bune să vi se întâmple și să vă doresc sănătate și bucurii tot anul, nu doar de Crăciun!

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI