Ce cărţi îţi recomandă Bill Gates pentru vara aceasta

Ce cărţi îţi recomandă

Dacă ai nevoie de inspirație, Bill Gates are o nouă listă de recomandări de titluri de carte pentru tine, pentru vara anului 2020. După cum știi, cofondatorul Microsoft şi-a făcut un obicei din promovarea titlurilor care îl interesează și îți oferă periodic liste de lectură pentru diferite perioade ale anului.

Lista verii 2020 include volume diverse, pe subiecte economice, istorice, dar şi SF.

„Atlasul norilor“, de David Mitchell

Trasează o hartă la scară mare a pasiunilor omeneşti, într-un peripluu halucinant, care porneşte din Pacificul de Sud, aflat sub spectrul colonizării în secolul al XIX-lea, şi ajunge în viitorul post-apocaliptic.

„Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul. Memoir“, de Edith Eva Eger

Volum parţial autobiografic, parţial ghid de procesare a traumelor. Eger avea 16 când impreună cu familia ei au fost trimişi la Auschwitz. După ce a trecut prin mai multe evenimente teribile, s-a mutat în SUA, unde a devenit terapeut.

„The Ride of a Lifetime“, cartea lui Bob Iger, fostul CEO al Disney până în februarie anul acesta

Bill Gates spune că este una dintre cele mai bune cărţi de business pe care le-a citit în ultimii ani. Iger explică în acest volum cum este să fii CEO al unei mari companii, dar textul este şi unul deconectant.

„The Great Influenza“, de John M. Barry

Bill Gates o recomandă în contextul în care omenirea trece printr-o pandemie. Volumul oferă posibilitatea unei comparaţii istorice cu pandemia de gripă spaniolă din 1918.

„Good Economics for Hard Times“, de Abhijit V. Banerjee şi Esther Duflo

Recompensaţi cu premiul Nobel pentru economie anul trecut, „doi dintre cei mai deştepţi economişti“ din lume, spune Gates despre autori. Este un volum despre inegalitate şi diviziuni politice care se concentrează pe dezbateri actuale în ţări precum SUA.

Bill Gates a conceput şi o listă suplimentară de lectură, pe care a inclus „The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness“, „Moonwalking with Einstein“, „The Martian“, „A Gentleman in Moscow“ și „The Rosie Trilogy“.

Dacă vrei ceva mai „lejer“, sunt și cărţi ca „Hyperbole and a Half: Unfortunate Situations, Flawed Coping Mechanisms, Mayhem, and Other Things that Happened“, „What If?: Serious Scientific Answers to Absurd Hypothetical Questions“ şi „XKCD Volume 0“. 

Exit mobile version