Ce citești în weekend? România participă la Târgul de Carte de la Madrid iar în București ai Bookfest

România este prezentă la cea de-a 83-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid. Ce înseamnă asta pentru literatura română? Vizibilitate, apreciere, conexiuni culturale și, cel mai important, o cale sigură de promovare și integrare a literaturii române în peisajul internațional.

Ce înseamnă acest eveniment pentru cultura și literatura din România?

„Este un prilej de a consolida relațiile culturale România – Spania. Spaniola este limba în care se traduce cel mai mult din română și este un moment de conexiune și vizibilitate pentru autori și traducători. Este un târg care durează 17 zile și sunt așteptați 3 milioane de vizitatori. Literatura română este foarte bine reprezentată, avem foarte mulți autori și în librării”, a declarat Maria Pop, director al ICR Madrid, pentru Aleph News.

Literatura și cultura sunt în centrul atenției zilele acestea și în București, unde are loc cea de-a 17-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Ce aduce nou această ediție Bookfest?

„Este o sărbătoare a cărții de cinci zile. Avem foarte mulți autori și foarte mulți vizitatori la această ediție Bookfest. Avem cărți din toate genurile, evenimente speciale cu autori din diferite domenii și multe lansări de carte la Bookfest”, a declarat Sorin Lucaci, scriitor și organizator evenimente la Editura Herald, pentru Aleph News.

Exit mobile version