Ce surprize te așteaptă la festivalul „Bărbați pe Mătăsari”

Festivalul „Bărbați pe Mătăsari” revine în acest weekend, pe strada cu același nume din București. Intrarea este gratuită, iar pe scenă vor urca Dj Mă-ta, trupa Șuie Paparude și trupa Syfo Dias. Aceasta este a V-a ediție a festivalului, iar evenimentul este organizat de Asociația „Femei pe Mătăsari”. Care este starea de spirit la festival și care sunt suprizele pe care organizatorii le-au pregătit?

Care e atmosfera acolo?

„Chiar dacă e toamnă, noi ne lăudăm cu festivalul care cumva încheie vara, dar ne bucurăm foarte mult pe Mătăsari zilele acestea, pentru că, ce să vezi, nu plouă. Ne bucurăm de muzică bună, de mâncare extraordinară, de meșteri, de artizani, de ateliere de lucru pentru copii, de la bijuterie la ceramică, până la haine de tot felul, designer și multe altele.

Chiar trebuie să veniți pe Mătăsari, pentru că diseară avem un concert cu Sulepa Parute, cu Chris Blasini, care este poetul Mării, cu DJ Măta, cu Sifo Diaz și, bineînțeles, avem un mic recital de operă, Opera Vie. Înțeleg că tematica de acum este meseriile bărbaților. Vorbește-ne puțin despre temă.

Pur și simplu, credem că orașul uită meseriile acestea pe care bărbații le practicau, cum ar fi să pună mâna pe o bucată de lemn și să o transforme, sau pe o bucată de fier, devenind un obiect, sau pe o bucată de pământ, de lut, care se transformă într-un vas. La bărbați găsim tot felul de meșteri care, pur și simplu, pun mâna pe ceva și îl transformă în ceva frumos și util pentru noi.”, a declarat Iulian Văcărean pentru Aleph News

Exit mobile version