• S-a deschis cel mai mare parc tematic de dinozauri din lume în Brazilia.
  • „The Land of Dinos” se întinde pe o rezervație de 1,5 milioane de metri pătrați.
  • Parcul prezintă 40 de modele de dinozauri în mărime naturală, care se mișcă și emit sunete.

S-a deschis cel mai mare parc tematic de dinozauri din lume în Miguel Pereira, în Brazilia, scrie AP.
„The Land of Dinos” se întinde pe o rezervație ecologică de 1,5 milioane de metri pătrați și prezintă 40 de modele de dinozauri în mărime naturală, care se mișcă și emit sunete.

Lansat la sfârșitul anului 2022, parcul tematic este susținut de biologi și paleontologi de la Muzeul Național din Brazilia și a atras mulți vizitatori, în special tineri pasionați de dinozauri. Printre atracțiile parcului se numără o tiroliană, un restaurant tematic și oportunități de învățare despre istoria dinozaurilor, biologie și educație ecologică.

„Vedem o pădure frumoasă, de un verde vibrant, dar această zonă a fost o groapă de gunoi și a fost reîmpădurită de către guvernul local. Mai târziu, guvernul a propus un parteneriat public-privat pentru ca noi să construim parcul de dinozauri, deoarece nu puteau să o facă singuri. De aici a apărut ideea de a crea cel mai mare parc de dinozauri din lume, mai ales că este vorba despre o suprafață de 1,5 milioane de metri pătrați”, a declarat Marcio Carvalho, proprietar „The Land of Dinos”.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Între timp, România se bucură de Dino Parc Râșnov. Inaugurat în 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, cu o suprafață de 1,4 hectare.

Citește și: