Cele mai influente 25 de femei din 2023. Zelenska, Ursula von der Leyen și Margot Robbie, în topul realizat de Financial Times

Influența – puterea de a convinge, de a pleda pentru schimbare și de a concepe modalitățile optime pentru a atinge obiective poate lua multe forme. Iar asta se vede limpede, mai mult ca oricând, în ediția „Femeia anului” din 2023, un clasament al celor mai influente femei din lume, realizat de alte femei puternice de pe scena internațională, scrie Financial Times.

Proiectul a fost dezvoltat, pe parcursul mai multor luni, în colaborare cu sute de jurnaliști Financial Times, cititori și lideri din industrie. Rezultatul final este o listă de femei care au câștigat titluri remarcabile; însă nici Premiul Nobel, Pulitzer sau Grammy nu dezvăluie în întregime complexitatea activității lor.

Chimamanda Ngozi Adichie descrie munca Lolei Shoneyin, cea care a realizat topul FT din acest an, ca pe o muncă învăluită de iubire, menționând că ea „împletește neobosit prezentul și viitorul, protejând ceea ce există și făcând în același timp loc pentru ceea ce va fi”. Este o descriere potrivită pentru contribuțiile făcute de toate femeile excepționale prezentate în acest număr.

Topul neclasificat al celor mai influente femei în 2023

Citește și

Exit mobile version