• Dior a fost acuzat că a copiat modelul unui cojoc din Țara Beiușului acum șase ani.
  • Vedete ca Adele, Rita Wilson, Sophia Loren au fost surprinse îmbrăcate în ii românești.
  • Mircea Cantor a colaborat cu Dior pentru a reinterpreta celebra geantă Lady Dior.

„Bihor. Not Dior”. Îți sună cunoscut, nu? Scandalul de acum șase ani a început când celebra casă de modă a fost acuzată că ne-a copiat cojocul din Bihor. Însă straiele românești sunt dorite și de vedetele de la Hollywood.

De-a lungul anilor, multe case de modă internaționale s-au inspirat din cultura populară românească. Probabil cel mai răspândit port național este ia. Oscar de la Renta, în 2000, Jean Paul Gaultier, în 2006, Emilio Pucci, în 2011, Tom Ford, în 2012, Carolina Herrera, în 2013, și Yves Saint Laurent, primul designer care a preluat modelele din ia românească în colecțiile sale, în 1981. Iar în 1999 a făcut o colecție care se numea La blouse roumaine. Avem și vedete de la Hollywood care iubesc ia noastră românească. Adele, Rita Wilson și Sophia Loren sunt câteva dintre ele.

La șase ani distanță de la scandalul cu Dior, Mircea Cantor celebrează moștenirea culturală românească. Mircea Cantor a colaborat cu Dior pentru a reinterpreta una dintre cele mai iconice genți din portofoliul celebrei case de modă: Lady Dior. Artistul a folosit motive tradiționale din zona Bihorului pentru a crea două genți.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Citește și