• Ceremonii fără public de Ziua Națională a României
  • La Arcul de Triumf au participat peste o sută de militari
  • Klaus Iohannis a salutat garda de Onoare
  • A fost intonat imnul național și au fost trase 21 de salve de tun

Ceremonie fără festivități de Ziua Națională. O zi marcantă sărbătorită simplu.

Azi președintele Klaus Iohannis a combinat Ziua Națională cu un omagiu adus victimelor Covid-19 și personalului medical.

Analistul Ion Cristoiu a analizat prezența, dar și discursul președintelui.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ion Cristoiu: „Nu trebuia făcută. Era mult mai bine să nu se fi făcut. Era o situație ieșită din comun. După obișnuința cu o Ceremonie – imaginea publică de 30 de ani a paradei militare, cu tot protocolul – a face dintr-o Ceremonie mare, una mică, cu înlocuitori, după părerea mea este o prostie, a fost o uriașă greșeală, pentru că în felul acesta s-a penibilizat momentul acesta festiv. Fotografiile și imaginile au fost toate concentrate pe Klaus Iohannis și poate să adâncească suspiciunea de un cult al personalității, discursul a fost un discurs electoral…dacă și de Ziua Națională…

Mai aveam azi o anumită speranță, dar ea mi-a fost înlăturată. Eu nu cred că trebuia să ținem un moment de reculegere cu memoria victimelor Covid, pentru că în această perioadă au murit oameni și de alte boli. Puteam să ținem în memoria medicilor care au murit la datorie, ei într-adevăr sunt eroi. Este o imagine care va rămâne în istoria României, a domnului Klaus Iohannis, singur.”