• Regizorul de teatru Chris Simion a vorbit la Aleph News despre situația industriei
  • Chris Simion despre închiderea teatrelor din București: „Din punctul meu de vedere este o decizie nejustificată”
  • Ea sprijină permanent teatrul independent și vrea să construiască de la zero primul teatru din București după 73 de ani

Toată suflarea artistică are o întrebare pe buze – de ce se închid teatrele, dacă nu e niciun focar dovedit, într-o astfel de instituție de cultură. Regizorul de teatru Chris Simion a vorbit la Aleph News despre situația industriei.

Chris Simion, regizor: „Teatrele sunt pe cale să se închidă. Din punctul meu de vedere este o decizie nejustificată. În avion mergi om lângă om, în autobuz la fel. Nu înțeleg de ce la teatru se procedează altfel. În toate aceste luni nu a a existat un focar în mediul teatral. Nici atunci când am făcut festivalul. Am putut să gestionăm evenimentul.”

Întrebată dacă vede vreun mod prin care industria teatrului poate fi resuscitată, Chris a răspuns că este o temă pentru autorități.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Chris Simion, regizor: „Sper ca declarația ministrului să fie adevărată, să ceară protecție culturii.”

Chris Simion este regizor de teatru si scriitoare, absolventă de UNATC. În 2007 a inițiat Festivalul Internaţional de Teatru Independent UNDERCLOUD. Ea sprijină permanent teatrul independent și vrea să construiască de la zero primul teatru din București după 73 de ani. Proiectul, Grivița 53, are un buget necesar estimat de 1 milion de euro, iar Chris vrea să strângă banii din donații și în trei ani să ridice clădirea. A regizat unele dintre cele mai populare și longevive spectacole recente, „Oscar și Tanti Roz”, „Dragostea durează trei ani”, „Te iubesc! Te iubesc?” sau „Ce ne spunem când nu ne vorbim”.