• Cinematografele, teatrele dar și sălile de spectacol din București au avut ultimele reprezentații
  • Începând de ieri, pe o perioadă de cel puțin 7 zile vor sta cu cortina trasă din cauza numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS  COV 2, în Capitală.
  • Prefectul Capitalei: restricțiile rămân în vigoare până când scad îmbolnăvirile

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei: Restricțiile intră în vigoare începând de miercuri și rămân în vigoare până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.
Sursă: Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență

Gigi Căciuleanu: „Comunicarea dintre noi este mai puternică decât înainte”

Gigi Căciuleanu, dansator, coregraf și profesor: ,,Trăim între doi zei. Zeul pe care l-am numit Doctor Haos, nu House, ci Haos, și Panică. Bineînteles că trebuie purtat mască, bineînțeles că trebuie să ne ferim. E teribil pentru artisti, pentru că nu avem contactul direct, cald, cu publicul.

Dar am observat: comunicarea dintre noi, tocmai din cauza distantelor care ni se impun, este pe undeva mult mai puternică decât era înainte. Acum sunt cu dumneavoastră pe Zoom, am un proiect in Chile, tot pe Zoom și mai am și în România, la teatrul Excelsior, tot pe Zoom.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Deci pe undeva, ceea ce nu puteam face, că trebuia sa voiagez de colo colo, acum pot de la mine. E în același timp teribil si extraordinar, ca perioadă, pentru că suntem obligați să ne reinventăm.

Nu aș vrea să fiu în pielea autorităților, nu aș vrea să fiu în locul celor care decid aceste lucruri, nu aș vrea să decid asa ceva, pentru că nu se știe dacă deciziile sunt bune, nu se știe dacă infecția vine de unde credem noi, si de undeva vine.

Gigi Căciuleanu: „Arta ne scoate din tot feluri de haosuri”

E necesară o ,,fereală” comună, sa fim toti foarte atenți. Dar în același timp nu stiu daca tăindu-ne unii de alții, de cultură și frumos, câștigăm foarte mult. Eu cred că frumosul ar putea să ne scoată din această perioadă teribilă. Intr-adevăr, e greu, când am lucrat la Gala Hop, tot pe Zoom, am lucrat cu oameni pe ecran, mi s-a părut barbar la început, apoi mi-am zis că ecranul a câștigat.

Această bidimensionalitate ne-a proiectat în mai multe dimensiuni deodată. Nu sunt medic si nu aș vrea să fiu, e cumplit ce trebuie să hotărască. Dar această reinventie a umanității mi se pare importantă.

Cred că trebuie să ieșim din această lupta reinventându-ne, nu să cedăm panicii. Să ne ferim, dar să se deschidă teatrele, să se ferească oamenii unii de alții cumva, dar să avem acest contact fierbinte cu arta. Arta ne scoate din tot feluri de haosuri. Fac parte din această lume care este total urgisită în acest moment, dar cu toții simțim foarte tare că spectacolul pe viu e condamnat pe termen scurt”.