Duminică, 11 februarie, te invităm să traversăm împreună barierele de timp și spațiu și îți facem cunoștință cu Classix Festival prin intermediul unei scurte călătorii muzicale ”jazzy with a [classix] twist” oferite de pianistul Andrei Petrache.

🎹Performance-ul începe la ora 18.00, iar accesul la acest pop-up event este gratuit.

Facebook event: https://shorturl.at/dyEZ8

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE

💚 Cărturești Carusel este situat pe Str. Lipscani, nr.55 (zona Centrul Vechi), București.

📸 Prin participarea la acest eveniment, vă dați acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.

🎼🎶

 Classix Festival va avea loc la Iași în perioada 18-25 februarie 2024. Evenimentul organizat în București pe 11 februarie, la Cărturești Carusel, anunță festivalul și celebrează programul Classix in Art printr-un scurt set jazzy oferit de muzicianul Andrei Petrache în cadrul unui pop-up show.

Andrei Petrache este unul dintre câștigătorii burselor oferite prin prisma programului ”Classix in Art” în 2023. Andrei Petrache și-a finalizat studiile de Licență și Master în Compoziție Clasică și în prezent continuă ca doctorand la aceeași specializare, la Universitatea Națională de Muzică București. În paralel, urmează o a doua licență, cea de Dirijat Orchestră. Lucrările sale au fost distinse cu peste 30 de premii la concursuri naționale sau internaționale de compoziție și au fost interpretate în multe orașe din Europa și Asia. Activitatea sa de pianist, distins în trecut cu peste 30 de premii la concursuri naționale sau internaționale, este orientată spre scena jazz-ului, cântând până acum în diverse orașe importante de pe 3 continente.

Classix Festival reprezintă atât o sărbătoare a muzicii clasice, cât și un catalizator al unei noi generații de artiști. Demersurile apelului de proiecte Classix in Art a apărut ca o formă de suport și încurajare a practicii artistice, oferind anual sesiuni gratuite de masterclass destinate muzicienilor și burse de creație în domenii precum artele vizuale, muzică și artele spectacolului.

Ajuns la cea de-a 5a ediție, Classix Festival devine unul dintre cele mai importante evenimente culturale independente din țară și continuă să-și consolideze statutul conectând artiștii și iubitori de muzică, cucerind publicul prin inovație, implicare comunitară și prin diversitatea experiențelor culturale internaționale.

În încheierea festivalului, Classix ajunge și la București cu concertul Bohemian Jazz| Classix Bucharest organizat pe 26 februarie la Sala Gloria, cu sprijinul Centrului Ceh și al Ambasadei Republicii Cehe în România, cu ocazia anului ”2024 – Anul Muzicii Cehe”.

#Classixfestival #OurContemporaryClassicAffair #PopUpEvent #ClassixBucharest

__________________________________⏬🎹⏬________________________________________________

⏬⏬⏬ Mai multe detalii despre Classix Festival 2024 ⏬⏬⏬

Conceptul dedicat „descoperirii dorinței” va domina Classix 2024 în 8 capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu. Tematica ediției promovează o legătură profundă și personală între public și muzică, încurajând autodescoperirea și introspecția. Îi invită pe participanți să se implice activ cu puterea emoțională a muzicii clasice și să descopere dorințele care rezonează cel mai mult cu propriile vieți, fie că ne dorim dragoste, nostalgie, poezie, umor sau libertate cathartică.-www.classixfestival.ro

🎼 𝗖𝗼𝗻𝗰𝗲𝗿𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝘅 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝟮𝟬𝟮𝟰:

18.02 • 𝘾𝙚𝙡𝙚𝙨𝙩𝙞𝙖𝙡 • https://bit.ly/CelestialConcert

19.02 • 𝙈𝙖𝙜𝙞𝙘 𝙍𝙞𝙩𝙪𝙖𝙡 • https://bit.ly/Magic_Ritual

20.02 • 𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘 𝙏𝙝𝙚𝙤𝙧𝙮 • https://bit.ly/TheClassicTheory

21.02 • 𝘽𝙤𝙝𝙚𝙢𝙞𝙖𝙣 𝙅𝙖𝙯𝙯 • https://bit.ly/BohemianJazz

22.02 • 𝙍𝙤𝙢𝙖𝙣𝙩𝙞𝙘 𝙒𝙝𝙞𝙨𝙥𝙚𝙧𝙨 • https://bit.ly/RomanticWhispers

23.02 • 𝙍𝙚𝙛𝙧𝙖𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙏𝙝𝙚 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙘𝙨 • https://bit.ly/ReframingTheClassics

24.02 • 𝙄 𝙬𝙞𝙨𝙝 𝙄 𝙬𝙚𝙧𝙚 𝙒𝙖𝙩𝙚𝙧 • https://bit.ly/IwishIwereWater

25.02 • 𝘾𝙡𝙖𝙨𝙨𝙞𝙭 𝘿𝙚𝙨𝙞𝙧𝙚 • https://bit.ly/ClassixDesire

26.02 • 𝘽𝙤𝙝𝙚𝙢𝙞𝙖𝙣 𝙅𝙖𝙯𝙯 | Classix Bucharest Bohemian Jazz | Classix Bucharest | k

🎟 Bilete și abonamente: https://bilete.classixfestival.ro

Achiziția abonamentului la Classix Festival 2024 vă asigură accesul și locurile rezervate la toate cele 8 concerte organizate în cadrul acestei ediții.

🤝 Festivalul susține tinerii artiști și facilitează accesul publicului la evenimente prin bursele Classix in Art.

𝙊𝙧𝙜𝙖𝙣𝙞𝙯𝙖𝙩𝙤𝙧𝙞: Asociația Industrii Creative, Showberry

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙘𝙪𝙡𝙩𝙪𝙧𝙖𝙡𝙞: Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România la Iași, Centrul Ceh, Centrul Cultural German Iași, Institutul Polonez, Istituto Italiano di Cultura di Bucarest, Swiss-Korean Cultural Association

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙙𝙞𝙥𝙡𝙤𝙢𝙖𝙩𝙞𝙘𝙞: Ambasada Regatului Danemarcei în România

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙞𝙣𝙨𝙩𝙞𝙩𝙪𝙩̦𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙞: Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Episcopia Romano – Catolică Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙙𝙚 𝙤𝙨𝙥𝙞𝙩𝙖𝙡𝙞𝙩𝙖𝙩𝙚: Vitamin Aqua, Noir Coffee Roasters, Volvo Nordic Cars, Hotel Unirea, Powers, Iași.Travel, Soft & Grace, Gramma

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙙𝙚 𝙥𝙧𝙤𝙢𝙤𝙫𝙖𝙧𝙚: Printco

𝗣𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝘃𝗲𝘀𝘁𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗲: Chotronette, Tudor Tailor

𝙋𝙖𝙧𝙩𝙚𝙣𝙚𝙧𝙞 𝙢𝙚𝙙𝙞𝙖: Radio România Internațional, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio France International, Radio Iași, Viva FM, Radio HIT, Smart Radio, IQads, Scena9, Cărturești, Dilema Veche, Zile și Nopți, Capital Cultural, Romania Journal, Suplimentul de Cultură, Ziarul de Iași, Observator Cultural, Aici a Stat, Curatorial.ro, Bookhub.ro, LiterNet.ro, News.ro, Infomusic.ro, Fashion Premium Magazine, Like5.ro, Aleph News, Canal 33, Modernism.ro