Club A, cel mai longeviv club studențesc, împlinește 55 de ani. 100 de imagini adunate de-a lungul timpului vor fi expuse la Kulturhaus

Club A, o legendă a Bucureștiului, cel mai longeviv club studențesc cu o activitate neîntreruptă de 50 de ani, a crescut generații și a marcat în mod decisiv viața culturală a Bucureștiului. Club A împlinește 55 de ani și, chiar dacă nu mai există fizic, a rămas în inimile și în mințile tuturor celor care i-au trecut vreodată pragul.

Sărbătorind valorile Club A și toate întâmplările frumoase care s-au născut acolo, vă invităm la expoziția „Clubul Arhitecturii 55”, un proiect de restituire, arhivare și neuitare. Timp de o lună la Kulturhaus (str. Sfânta Vineri nr. 2-8) vor fi expuse peste 100 de imagini adunate de-a lungul timpului din Club A.

Cu acest prilej se anunță deschiderea galeriei de artă Kulturhaus, care îl are ca propietar pe managerul cultural Adrian Șoaită, cel care s-a ocupat timp de 20 de ani de Club A. Această reconstituire a arhivei este pentru el este un demers de suflet, început în urmă cu doi ani.

Proiectul „Clubul Arhitecturii 55”, co-finanțat de AFCN, are mai multe componente, incluzând digitalizarea imaginilor din Club A, care vor fi postate pe un site, podcasturi cu și despre oamenii care au scris parte din istoria clubului, un ziar care va fi oferit tuturor celor care trec pragul expoziției etc.

Vernisajul va avea loc marți, pe 15 octombrie, de la ora 18, iar de la ora 20 publicul larg este invitat la Kulturhaus pentru a depăna amintiri stârnite de fotografiile expuse.

Un proiect susținut de Rock FM, Radio România Cultural, Zile și Nopți, Formula As, editura Vremea, Colegiul Tehnic de Arhitectură „I.N. Socolescu”, Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Naţional „Elena Cuza”.

Exit mobile version