• „Colectiv” arată corupţia din interiorul sistemului sanitar de la noi din ţară
  • Va fi susținut de doi mari distribuitori din State: Magnolia Pictures și Participant Media
  • Cel mai aproape de marele premiu am fost cu propunerea din 2012 – „După dealuri”

Centrul Național al Cinematografiei tocmai a anunțat propunerea țării noastre la premiile Oscar 2021, secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional”, anterior numită „Cel mai bun film străin”.

„Colectiv” intră în cursa pentru Oscar, susţinut de un important distribuitor american. Este pentru prima dată când un documentar este propunerea noastră la premiile Academiei Americane de Film. Lungmetrajul regizat de Alexander Nanau va fi lansat în SUA pe 20 noiembrie.

Documentarul arată corupţia din interiorul sistemului sanitar de la noi din ţară și urmărește povestea unei echipe de jurnaliști de investigație și ce a urmat după tragicul incendiu din clubul Colectiv. Filmul are șanse mari, pentru că va fi susținut de doi mari distribuitori din State: Magnolia Pictures și Participant Media. Magnolia Pictures are în plan să-l propună și la categoria „Cel mai bun documentar”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Prima propunere a țării noastre la Oscar a fost filmul „Răscoala” din 1967. În 2008 a fost un mare scandal, când filmul lui Cristian Mungiu – „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, nu a prins nici măcar lista scurtă, deși câștigase premiul Palme d’Or. Cel mai aproape de marele premiu am fost cu propunerea din 2012 – „După dealuri”.