• Balerinii străini vin să se angajeze la Opera Naţională Română Iaşi
  • Duminică au fost audiţii pentru postul de balerin
  • Din 243 de artişti înscrişi, au rămas 85, deşi sunt doar 15 posturi

E bătaie pe postul de balerin la Opera din Iaşi. 243 de artişti din 20 de ţări concurează pentru un loc pe scenă, iar posturile disponibile sunt 15.

„Ne putem permite să fim o atracţie pentru celelalte state, fie ele europene, fie din Orientul îndepărtat, dacă e să mă refer la cazurile balerinelor japoneze care performează pe scena Operei Naţionale Iaşi. Iaşiul, pe de altă parte, este un oraş care devine din ce în ce mai ofertant. Este un oraş cu diversitate, cu o largă arie artistică şi academică. A fost peste aşteptările mele, cel puţin, să văd 243 de concurenţi înscrişi în primă fază, din 20 de state”, a explicat managerul interimar al Operei Naționale din Iași, Daniel Șandru.

Concursul e strâns, deși salariul pe care îl primesc balerinii e minimul pe economie, ei spun că vin pentru provocare

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Am vrut să vin în Europa, să-mi dezvolt cariera de dansator. Am avut audiţii în diferite ţări, în Franţa, Germania, Italia şi din fericire am ajuns să rămân aici, în Iaşi. Am făcut foarte mulţi prieteni aici în Iaşi şi mă simt foarte aproape de comunitatea locală”, a povestit Juan Cruz Luque, balerin.

Am aflat despre România de pe internet şi îmi place în Iaşi şi îmi place mâncarea românească, spre exemplu shaworma şi papanaşii şi mămăliga”, a afirmat Saki Yoshino, balerină.