• Preotul Constantin Necula a fost invitatul lui Marius Tucă în emisiunea Marius Tucă Show.
  • Constantin Necula: Paștele înseamnă Hristos, tocmai de aceea trebuie să iubim Paștele.
  • Constantin Necula: „Joia Mare este noaptea în care moartea începe să tremure”.

Constantin Necula a spus că „Paștele înseamnă Hristos, tocmai de aceea trebuie să iubim Paștele”.

Întrebat cu ce este diferit Paștele în 2021, Constantin Necula a spus că „Curtea Catedralei era plină și oamenii stăteau grupați. M-am uitat la oameni în tot postul mare. Cred că suntem printre bisericile cele mai iubite. Am trecut prin bolnavi, am stat de vorbă cu cei care au pierdut totul și până la urmă au descoperit lumina. Suntem o biserică arcuită pe bolta circuită a crucii. Mă uit la oameni și sunt apropiați de biserică. Sunt foarte dispuși să țină biserica în brațe”.

Ce înseamnă Joia Mare

„Este ziua în care Dumnezeu ne dăruiește liturghia. S-a citit Evanghelia, când Hristos a intrat în Ierusalim. Lectura celor 12 Evanghelii transmite un mesaj foarte sigur”, a explicat Constantin Necula.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Este noaptea în care moartea începe să tremure”, a mai spus Constantin Necula despre Joia Mare.

Ce se află dincolo de Înviere

„Dincolo de Înviere este învierea. Suntem conștienți că, prin Înviere, Hristos nu mai vrea să fim nemernici. Trebuie să o spun: fetița mea împlinește 19 ani. În ochii mei, rămâne ziua aceea în care s-a născut cu medicul, cu asistentele. Așa și cu Învierea: este ziua noastră. Joi, vineri, sâmbătă și duminică sunt zilele renașterii noastre”, a mai spus Constantin Necula.

Întrebat ce va face în noaptea de Înviere, Constantin Necula a spus că „Oamenii trebuie să deschidă Aleph News. Aflu că o parte dintre colegii care organizează această emisiune vor fi acolo. Suntem gașca completă”.